Monday, 26 August 2013

Before Raya 2013 Entry

Salam, I keep forgetting to transfer raya 2013 pictures to my laptop. So here is selingan from our husband-wife conversation yesterday.

Me: Lepas hantar awak saya nak pergi beraya rumah Mak Itam
Hannan: Kat mana?
Me: Kota Warisan
Hannan: tak pergi raya rumah Mak Putih?
Me: tak geng
Hannan: Mak Merah?
Me: tak geng
Hannan: Mak Biru?
Me: tak geng
Hannan: ooh saya tau la kenapa geng ngan Mak Itam jer. hahahahaha

He realllllly thinks he is funny. *roll eyes*

Wednesday, 21 August 2013

Life is about balance. Be kind, but don’t let people abuse you. Trust, but don’t let people be deceived. Be content, but never stop improving yourself.

Tuesday, 20 August 2013

Motivasi Diri Selepas Cuti Raya

backtoworkSalam, how's cuti raya everyone, Hane cuti 8 - 16 August. Champion tak? Truly enjoy cuti raya kali ini. Tak stuck in any traffic jam, smooth journey thanks to kereta baru dan driver lama :p, delicious food, spending time with my loved ones, Husna pun terlebih-lebih manja dah...So boleh bayangkan tak macam mana beratnya hati ini nak masuk kerja semalam? Nasib baik set biz appoinment lunch time and after work. Kalau biz appointments memang semangat..:)

Anyhow, Hane found these great 6 tips to get by at the office;



(1) Tulis "to-do-list"...bila masuk office, memang rasa lost sket, tapi bila start buat to-do-list ni, semangat sikit nak tick off the list.

(2) Just start! Bila nak start tu, fikir.."ok, aku buat ni 5 minit jerr pastu stop.." Actually, once we start... we dont mind continuing more than 5 minutes.

(3) Have a mini break. Boleh rancang mini break kita. 1030 am, 1130 am, 230pm, 330pm, 430pm...chit chat, read books, check handphone, have a tea..etc etc. Tapi pastikan break kita ni pun tak over ok. 5 - 10 mins enough. Nanti susah pula nak focus buat kerja. For me, sometime I used this time to touch up. Haha. and chit chat.

(4) Something that you enjoy and look forward to. Bila dah lepas bulan puasa ni, boleh la start plan lunch yang best-best. Something to look forward to. Macam Hane, Hane set up biz appointments during lunch and after office hour. Terus rasa semangat nak siapkan kerja and jumpa biz partners..:) Others, maybe boleh try set up lunch dengan kawan-kawan or window shopping.

(5) One thing at a time. Elakkan multi-task. Tutup social media. Bila multi-task, kerja jadi dragging...kita jadi bosan sebab spend time banyak on one thing tapi tak habis-habis. Focus, dan trick mind kita dengan tips #2.

(6) Siapkan kerja senang dahulu, supaya kita dapat rasa "achievement", then beralih ke kerja yang berat pula dengan menggunakan tips #2.

ok, good luck friends..:)

Wednesday, 7 August 2013

Selamat Hari Raya

Bonus biz sudah masuk semalam. Sempat lah nak tambah-tambah lagi persiapan raya :) Hane nak ambil peluang ini minta maaf zahir dan batin to all my blog reader.


Jaga makan, berhati-hati di jalan raya, lorong kanan hanya untuk memotong, rapatkan ukhuwah...last but not least have fun raya!


SONY DSC

Truly Sheer Driving Pleasure!

Alhamdulillah, the long awaited BRAND NEW BMW F30 finally arrived last Saturday.

Excited? Sangat excited! First time ada continental car...and siapa sangka it'll be
BMW, Ultimate Driving Machine!

Aihh..punyala excited, terketar-ketar lutut drive bawa balik dari Glenmarie ke Nilai.

Try bawa slowww, tapi sedar-sedar dah 140mh/hr..fuhh tak rasa apa..:) Truly Sheer Driving Experience!

Smart kan kunci dia?

IMG_7595


Yup, i'm a nerd like that. Suka baca manual...or at least browse through.

bmw 3 series f30 premium beautiful (2)

bmw 3 series f30 premium beautiful

Perasan tak ade che' mek tengah sibuk juga? Haha.

bmw 3 series f30 premium beautiful (4)

My heart and soul. Alhamdulillah kami dapat berikan yang terbaik untuk Husna.



bmw 3 series f30 premium beautiful (3)


Moi..:)

IMG_7541

Alhamdulillah dimudahkan dan dimurahkan rezeki kami.

Hane doakan rakan kongsi dan other Top Leaders Circle yang lain juga akan drive dream car mereka soooon..:) Biz semakin enjoy dan terus maju ke hadapan!

xoxo
Hane Hassan
019 621 0521