Tuesday, 2 July 2013

Salute to All Wife

Sekarang ini memang kebanyakkan wanita berkerja. Iyerla, kos sara diri semakin meningkat, kalau tak tanggung diri sendiri, siapa pula nak tanggung kita?


Dan bagi yang sudah berkahwin lain pula ceritanya.


Masa Hane nak kahwin dulu, my most favourite statement adalah “tak sabar nak kahwin and let husband supports me..” Well, Alhamdulillah, I got what I want. Itulah pentingnya doa..:) BUT, doa tak berapa habis. Hahahah. Memang Hane tak perlu keluar duit untuk barang-barang dan bil rumah, TAPI untuk shopping diri sendiri, perbelanjaan bekerja (lunch/transportation etc), my parents adalah tanggungan sdn. bhd. LoL. Well, nama pun berkerja kan. Itu pun tak cukup and terjebak juga dengan debt. Dulu la, sebelum jumpa biz PB :P


financialstress


Anyhowww, walaupun tak dapat supplementary credit card. But still, sangat bersyukur sebab bila buat biz ini, kerap sangat jumpa macam-macam kes. Ada isteri yang WAJIB contribute 40% gaji kepada family, ada 50%, ada 70%, ada 100%..malah ada 200%. 200% tu dah masuk category belanja rumah guna duit isteri, dan semua loan atas nama isteri. WAJIB tu maknanya kalau takde duit wife itu, maka makan pasir la family. Kalau dah begini, mana saving? Mana emergency money? Mana insurance? Mana education fund anak-anak? Parents?


Confirm perkara pertama yang terabai adalah perihal kesihatan dan kecantikan isteri tersebut.


Antara supplement dan kasut sekolah? Antara bedak muka dan baju anak? Antara baju baru dan barang dapur? Antara spa dan insurans kereta?


Wives akan ketepikan diri sendiri, dan utamakan keluarga.


Hane_premium_beautiful_Motherhood


TAPI, isteri yang tak sihat dan tak pandai jaga diri +_________________+
lain pula cabarannya kan?


Antara kurangkan perbelanjaan dan tingkatkan income, mungkin nampak lebih senang kurangkan perbelanjaan, kan?


BUT, a wife is also a woman. Perempuan yang disekat kemahuan memang EMOSI. Dulu, dalam usaha Hane mengurangkan perbelanjaan, nak pergi window shopping pun husband tak bagi sebab dia tahu kita takde duit untuk shopping dah. Nak borak-borak kosong tukar kereta, respond dia “awak mana ade duit..”


Aisshhh..geram ada, sedih pun ada. Nama jer berkerja Engineer O&G. Kerja pula that time dah nak masuk 5 tahun, yet financial tak stable juga. Saving sipi-sipi juga. Konon tolak gaji masuk ASB RM100 sebulan, itu pun korek-korek juga. Hahaha. Sentiasa fikir, kalau lah kerja aku ni ada paid overtime, memang aku overtime hari-hari! I don’t mind working extra hours to earn money. So Alhamdulillah dibuka peluang dengan Premium Beautiful business. Barulah saving account banyak masuk dan tak keluar-keluar. Dan account ASB itu since Hane start Premium Beautiful business, tak pernah keluarkan sekali pun..:) and now, I can save, I can shop and I can spend on my families as I pleased.


I am a happy woman which makes me a better daughter, wife and mother!


In my case, memang Hane spends a lot of money on wants, not need… So SALUTE to all wife yang tabah membantu keluarga. BUT please, please never stop taking care of yourself first! So that you can take care of others.


And to all wife yang memang berniat nak bantu keluarga and upgrade your life, here's your chance!


Gold Coast poster CO


Premium Beautiful Rebate is BACK! + Gold Coast Incentive Trip is ON


GREAT TIME TO START YOUR PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS


CHANGE YOUR LIFE, CHANGE HOW YOU LIVE!


We have only one life to live. Let’s live it to the fullest!


xoxo
Hane Hassan
019 6210521 | hanehas@gmail.com