Thursday, 4 July 2013

Let's Go Gold Coast!

Hello. Did you know? Pre-Premium Beautiful business, Hane adalah master planner travel sdn. bhd. Hane study di UK, jadi memang ada peluang untuk berjalan-jalan Europe. But, not backpacking. I don’t kow how to travel light. Haha. So, jom kita plan untuk ke Gold Coast, Australia.


So, let’s plan Gold Coast trip for two. Takkan nak pergi sorang-sorang.
Journey are made by the people you travel with” :P


Of course mula-mula cari cheap airflight tix. Well, 8 March 2013 till 15 March 2013 looks good and cheap. Bukan school holiday so should be cheap la.


Flight


RM2,506. Itupun kena budget berat beg. Balik ambil 30kg sahaja. Kalau MAS, for two pax dapat 60kg kotttt. Itu tak termasuk meals. That could easily be RM25/pax/journey = additional RM100


airasia_gold Coast2


RETURN AIRFLIGHT TICKET FOR TWO RM2,606


Accomodation


Let’s check out Agoda. OK, bila pilih hotel, Hane akan tengok


(1) Rating – ini mostly nak tengok cleanliness.
CANNOT.STAND.DIRTY.TOILET
(2) Location
(3) Price


So, baca review Hotel Grand Chancellor Paradise ni macam ok. Location central. Price wise ok la. Iyer, ada je hotel lagi murah, tapi nak pergi bercuti, relax, de-stress. Takkan nak ambil hotel ntah ape-ape, lagi pening kepala. Siap-siap kena keluar banyak lagi duit!


So, Hotel Grand Chancellor Paradise it is. Siap ada discount ok. From RM1,207.57 jadi RM317.43 per night!


hotel_gold coast2


 hotel_gold coast3


ACCOMODATION FOR 5 NIGHTS RM1,587.15


Attractions


Tourist attractions di Gold Coast selain the beautiful beaches of course la the theme parks.


VIP Pass


spongebob_seaworld_gold coast movieworld wetnwild_gold_coast


Ada VIP Pass – Movie World + Sea World + WetnWild Gold Coast for $109.99 per person approximately RM320 untuk seorang.


VIP PASS FOR TWO PRM640


Selain theme park, mesti nak pergi wildlife sanctuary. Pergi CWS ni, boleh PELUK KOALA..!!!!! Iyerla, KOALA bukan ada kat Malaysia kan. Nak masuk Wildlife Currumbin Sanctuary, $49 per person = RM140 untuk seorang.


cws_gold coastcws_gold coast_2


TIKET WILDLIFE FOR TWO RM280  


Food


Assume $50 per day. Cukup ke? Untuk 2 orang pula tu. Walaupun rasanya $50 tu is makan sandwich jer, bukan fine dining macam travel dengan PB..tapi takper la. Luckily, we both not fussy eater. Tuna sandwich pun ok.


$50 x 5 = $250 = RM730 so kita assume RM800 terus la ok?


BASIC MEAL FOR TWO RM800 


SHOPPING SOUVENIERS and all. RM1,000


So far total budgeted spending: RM6,913.15. Bundarkan jadi RM7,000


TOTAL BUDGET RM7,000


Nak! Nak! Nak! shopping handbag, baju, kasut etc, tapi…budget travel katanya.


Budget ada termasuk little shopping. Little sebab RM1000 tu = $340. Kalau masuk Hard Rock Café, sekali lalu je tu. So, mungkin la tak masuk Hard Rock.


But Hane bila travel suka beli t-shirt yang ada tulis nama tempat tu untuk family members as souveniers. Not Hard Rock tapi of course la good quality material. Kalau 1 t-shirt tu $20, 15 t-shirt = $300. 15 tu memang untuk diri sendiri dan adik beradik dan anak buah terdekat je tau. So, adalah balance $40 nak beli fridge magnet dan key chain.


Not bad right? RM7,000 to GOLD COAST for two. Hane sure ramai yang mampu! TAPI, ada banyak lagi yang perlu di-sort out kan. Yang paling Hane tak suka sebenarnya…..TRANSPORTATION. how to get thereAirport transfer? Macam mana nak pergi ke Theme Park? sewa kereta? Public transport? If public transport, route mana, timing? bus no etc etc. Ini punn kena ada extra $$$$$ Then, nak kena plan Itenaries lagi. Ohh.. Pening! Pening! Pening! Pening!


Tapi tetap nak pergi Gold Coast. Gold Coast memang salah satu tourist attractions. 10 juta tourist per year kotttt!!! And antara lokasi honeymoon yang popular! So memang Hane nak pergi at least once!


So, kalau dapat pergi PERCUMA of course la nak kan???


Jom...!!!!!!!


explore-cities-gold-coast-gold-coast


 Good thing company buka pakej ke Gold Coast. Jimat RM7,000 dan “desperate” travel. Desperate sebab banyak yang tak boleh. Berapa ramao yang "holiday" tapi sebenarnya asal cukup syarat je sampai tempat tu. Hehe, Hane been there, done that. Ishhh.. I cannot la. Not anymore.


Worst, ada orang budget travel, tapi balik bercuti..hutang makin banyak..!!!


Tapi dengan trip ini, do you know you can get


+ ALL INCLUSIVE 2 VIP PACKAGES TO GOLD COAST, AUSTRALIA +


+ SHOPPING MONEY DURING YOUR HOLIDAY +


FREE OF CHARGE


But, bukan setakat itu sahaja, ada


+ CONTINUOS INCOME, BEFORE DURING AND AFTER TRAVEL +
+ 6 FIGURES SAVING + DREAM CAR + DREAM HOME + DREAM LIVING


If you willing to travel for free, I am willing to guide you!


“Change your life, change the way you live”


xoxo
Hane Hassan
0196210521
hanehas@gmail.com