Monday, 22 July 2013

Dua

Dua topik hangat weekend baru ini


(1) Budak meninggal tertinggal di dalam kereta.
Walaupun kita rasa semua rasa sedih dan rasa tak mungkin la kita akan lupa pasal anak...tapi Hane yang memang jenis cuai juga ni, rasa tak mustahil juga. Kepala pusing pasal perkara lain, terus terlupa. Pengajarannya, sebelum naik/keluar kereta, kena baca doa or as Hannan pernah pesan baca "Bismillah.." banyak-banyak (maybe sebab dia tau bini dia takdelah alim sangat nak hafal doa naik/keluar kenderaan). Bila paused and baca doa ni, fikiran kita automatic clear..insyaAllah tak lupa ada anak di belakang, dan kereta/kenderaan pun selamat.


(2) Ashraff Muslim kahwin kali kedua.
Well, tak salah. Memang lelaki boleh kahwin empat. Cuma, sekarang ni...wife dah tak perlu sign borang kebenaran berkahwin, tetapi Hakim Mahkamah Syariah akan tentukan sama ada lelaki itu layak atau tidak untuk berpoligami (fakta di-update oleh hubby sebagai info..!!!) Ok, fair enough. Cuma ralatnya kenapa tak tunggu je keputusan mahkamah? and kesian juga kat no 2 tu kalau dia masih anak dara, tapi kahwin koboi di negara orang berwalikan hakim (correct me if i'm wrong)..lagi kesian kalau wali dia masih hidup. Well, that's love la kot. Dan peringatan kembali kepada semua wanita, kata-kata dari CDM Abang Lan.


"Hati-hati. Yang bujang anda sedang diperhati. Yang dah kahwin, suami anda sedang diperhati.."


Jom pakai Premium Beautiful dan makan BB Plus Collagen ..:)


xoxo
Hane Hassan
019 6210521