Wednesday, 18 July 2012

Premium Beautiful Puasa Raya, Perlu ke?

Premium Beautiful Puasa Raya, Perlu ke?



WHY PREMIUM BEAUTIFUL FOR PUASA AND RAYA





(1) Pasar Ramadhan or PaRam. Aishhh..favourite kat PaRam ini adalah murtabak. tapi tahu tak satu keping murtabak ada berapa banyak kalori? tak minat murtabak? buka puasa confirm-confirm minum air manis bergelen-gelen (iyela tak buat, Hane buat). So Premium Beautiful ini memang ada "kuasa" portion control. Boleh makan dan minum semua tapi sikit-sikit sahaja. Nak control sendiri tanpa Premium Beautiful? Boleh juga..g'luck!



(macam baju Adira yang Hane cerita kat sini)


(2) Sebab berpuasa, metabolisma badan akan terus slow down mode. Premium Beautiful corset dapat membantu menaikkan metabolisma badan. kalori kurang (sebab puasa), tapi pembakaran lemak seperti biasa. agak-agak boleh kurus tak? hmmm..tgh bayangkan makcik-makcik puji tegur masa raya nanti.




by Jovian Mondagie via http://www.zalora.com.my/


(3) Raya. Baju Raya. Kebaya Raya. Dah la raya tahun ini ramai yang akan ber-Rizalman, ber-Jovian Mondagie dan tak lupa ber- Rizman Ruzaini. "kemas"kan badan untuk melaram di pagi raya.

(refer kepada gambar di atas)




gambar hiasan sebab minat kat Fazura. Good job Rizman Ruzaini. Baju cantik, model pun cantik.



by Nurita Harith


(4) Raya oh raya. sama juga macam reason no (1). fooooood glorious foooood. and mampu ke kata taknak kepada makcik rumah ke-10 yang dah sibuk-sibuk masak dan hidangkan makanan kat kita masa kita datang melawat. Nak tak nak kena jamah juga. Thanks to Premium Beautiful "kuasa portion control" & infra red technology, still boleh jamah (sebab kat rumah 1-9 takde melantak tak hengattt) dan boost pembakaran lemak di badan.


get your Premium Beautiful corset ASAP! contact me for RAYA promo


rebate + free gifts = saving up to RM1,000


Hane Hassan

019 621 0521

Tuesday, 17 July 2012

LV Sofia Coppola

I think I am obsessed with Miranda Kerr already

She wears that floral print pants which I hate yet, I am still drooling looking at her

I already put a (temporary) FULL STOP on LV handbag, but i just might get this LV Sofia Coppola Satchel.



urghhhh, Chanel, Balenciaga, Fendi, Hermes

pictures credit to bagthatstyle.com

Friday, 13 July 2012

Online Business

Of course the Premium Beautiful biz by the one and only greenleadersgroup :)


Kalau masa start dulu meleleh jer dengar cerita Salha strangers sms/inbox/email request nak PB or nak tau pasal biz Premium Beautiful, Alhamdulillah, inilah hasil follow rapat & bulat hati dengan leader.

Gambar kat antara SMS yang diterima dari blog readers dalam masa 3 hari. Itu tak campur lagi dengan calls, FB inbox dan emails. Bestkan ber-biz begini :)

Nak tahu bagaimana?

Contact me deariesss..!

xoxo
Hane Hassan
0196210521

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 12 July 2012

Steve Madden Madness, KLCC

I went a lil crazy shoes shopping on Wednesday.

THREE pairs of Steve Madden shoes. Terus dapat VIP members card :)

Whats inside the boxes? I chose the Steve Madden signature looks


The above heels is 5 1/2" yet so comfy..:)

So, on thursday


and friday


Why goodie two shoes?




Do follow my Instagram @hanehassan

p/s: steve madden also available via zalora.com

xoxo
Hane Hassan

- Posted using BlogPress from my iPhone

Best pakai corset Premium Beautiful

Simple, tapi best testimonial Premium Beautiful. Ini sebabnya consultancy dan fitting sangat penting.

Supaya dapat dapat size yang betul, barulah pakai best, barulah rajin pakai, barulah nampak kesan..!!




Jangan ketinggalan promo raya ye! Ramai yang dah ambil set ni. Save banyak, free gifts pun banyak..!

xoxo
Hane Hassan
0196210521
hanehas@gmail.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, 8 July 2012

Persiapan bulan puasa

Sikit hari lagi dah nak start bulan Ramadhan. Ini persediaan mental dan fizikal Hane untuk menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan ini

1. Premium Beautiful corset : : puasa dan lapar sangat sinonim ok. so, apa kelebihan memakai Premium Beautiful semasa berpuasa?

 - kesan cengkaman i.e. grip PB ini dapat mengecilkan perut, kurang la perut tu masuk angin

 - apabila berpuasa, automatik badan kita akan simpan tenaga. maknanya, metabolisma badan akan   berkurangan. untuk orang yang macam Hane yang memang rendah metabolisma badan, bulan puasa ini  memang bulan NAIK berat badan. thanks to Premium Beautiful yang mengaktifkan metabolisma badan supaya terus membakar lemak tepu di badan ini.

 - shaping, shaping, shaping...turun berat badan sahaja tidak bermakna kalau shape badan tidak menarik. Keberkesanan PB untuk body reshaping memang terbukti!


2. Cooking skills : : wah rajin nak masak ke? kena google few simple recipies untuk sahur. Hane bukan jenis orang yang bersahur. tapi u-know-who is the total opposite. kena sahur. sahur nak makan something heavy. so kena la juga bangun prepare sahur


3. Supplements : : balik kerja - masak - berbuka - tarawikh. sampai part tarawikh tu last year Hane memang failed!! excuse last year adalah pregnant. tapi, kalau bukan bulan puasa pun, bila dah balik kerja - masak - makan - penat..!!! so, nak bulan puasa ini memang kena tegar ambil supplements untuk kuatkan badan supaya dapat ikut Hannan tarawikh

*photos credit to Google

GET YOUR PREMIUM BEAUTIFUL FOR RAYA WITH THIS RAYA PROMOTION


xoxo
Hane Hassan
019 621 0521


Thursday, 5 July 2012

Newfound Love

I have always enjoy reading Purseblog.com,



but now thanks to my once in a while The Star newspaper reading, I have found new designer bag blog



Local and more interestingly with the handbag prices in RM. Ahhh, now I can budget :p.


Fitting Customer



Tengah-tengah packing nak balik office, around 440pm, dapat call. Customer ni nak beli PB asap! Alamak~ ni kes urgent ni, sebabnya customer tu nak bayar cash..hehe, TAPI..dia kata dia nak petang tu juga sbb dia nak balik ke hometown dah. Flight pukul 930 malam.

Hane said "I ade few sets tapi tak sure la your size ke tak, so apa kata you ukur dulu and bagitau your ukuran and I bgtau la I ada your size or not.." Masa ni dah ready nak passed sahaja sales tu. sebabnya, dari suara dah tau yang customer ini memang nak pakai PB, orang yang nak pakai PB ni takde nak tunggu-tunggu dah.



This lady sangat la funny. dan-dan dia pegi beli measuring tape kat Guardian and tarik salah sorang budak Guardian utk minta tolong ambilkan ukuran dia. Haha. Sambil budak Guardian tu ambil ukuran, dia on the phone dengan Hane minta tolong guide macam mana nak ambil ukuran.

Alhamdulillah Hane ada PB set size dia..! tak sia-sia ada spare PB sets at hand! tapi instead of jumpa kat rumah dia, Hane suggested jumpa kat LCCT je la. Sebab by 630pm dia nak gerak ke LCCT dah. Dari KL ni nak ke Shah Alam, after office hour, hmmmmmm...memang Hane tak berani la nak budget sampai before 630pm. Kalau jumpa kat LCCT pkol 8pm, itu memang boleh (plus rumah Hane dah memang dekat dengan LCCT tu, lol)


Kat LCCT fittingkan dia kat dalam toilet. The lady sangat cantik! mixed rupanya, mixed apa dah lupa dah..and very sporting too. Biasanya customer akan malu-malu nak try. Tapi dia memang excited. Masa fitting nampak la dia memang dah pakai corset. tak ingat brand apa "tapi bukan Premium Beautiful.." itu exactly ayat dia and dia memang sangatttt impressed dengan "cengkaman" PB. of course la PB ni tak sama dengan brand-brand corset lain itu..:)

Actually dah slim dah customer Hane tu, memang pakai PB size kecil pun. Cuma dia nak turunkan lagi beberapa kg dengan cepat. Yes, of course boleh. Ikut aturan ok. Sempat tanya mana dia dapat my number. Dia kata "dari blog..saya google jer"..I'm enjoying more and more this internet biz :)

Anyway, tak sabar nak tunggu updates kurus dari customer ini..:)

Tuesday, 3 July 2012

Premium Beautiful, Green Leaders Academy

Alhamdulillah, million congratulations and thank you for my idol, Hanis Haizi.

Green Leaders Academy is finally open *clap*clap*


OK, maybe ada yang confused, let me recap

B32 is our biz centre and stockist aka group batu caves bawah bimbingan CDM Chan, Madam Lam, Kak Ana and Abg Lan

Green Leaders Group refers to Hanis Haizi's group, the online pioneer for Premium Beautiful biz.

Green Leaders Academy adalah biz centre KHAS untuk Green Leaders Group!

Quoting Hanis
"This class is like a training center for new comers yang tak tahu apa-apa from this business, so WE HELP TO DEVELOP YOUR BUSINESS! We are the COACH and the TRAINER. We TRAIN people to become successful like us!!


Class ini juga diberikan khusus topic which is SOCIAL MEDIA MARKETING, because this is the MOST IMPORTANT tools dalam dunia marketing sekarang.."


Hane ventured into this biz WITHOUT knowing the importance of choosing the right group or choosing the right leader. Alhamdulillah ditemukan dengan Green Leaders Group. Group B32 memang sudah hebat, tetapi Green Leaders Group ada secret recipies yang group-group lain tak dapat hendak tandingi lagi. and of course special thanks to my CDM, CDM Salha yang tak jemu membimbing Hane dalam biz ini.


Want to know the secret recipies? how we are doing this beautiful Premium Beautiful biz?
Full time? Part time?
Everybody is invited..!

Contact me

xoxo
Hane Hassan
0196210521 | hanehas@gmail.com

Ask me about

Monday, 2 July 2012

No yang penting untuk kurus..!

nak kurus?

calories IN < calories OUT



tapi yang penting, kita kena tahu dulu 2 no ini dulu

1. BMR
2. Daily Calories Need

Macam mana nak calculate BMR?

Metric BMR Formula
Women: BMR = 655 + ( 9.6 x weight in kilos ) + ( 1.8 x height in cm ) - ( 4.7 x age in years )
Men: BMR = 66 + ( 13.7 x weight in kilos ) + ( 5 x height in cm ) - ( 6.8 x age in years )

 
atau click sini untuk BMR calculator

What is BMR?
BMR is is the amount of energy expended daily by humans and other animals at rest
source: wikipedia

maknanya, BMR adalah jumlah tenaga yang diperlukan oleh individu dalam keadaan rehat i.e. kalau kita tidur pun kita perlukan sejumlah tenaga ini untuk basic human function

occay, sekarang dah tahu apa no BMR kita, next nak tahu pula berapa banyak kalori yang diperlukan sehari

Harris Benedict Formula
To determine your total daily calorie needs, multiply your BMR by the appropriate activity factor, as follows:
  1. If you are sedentary (little or no exercise) : Calorie-Calculation = BMR x 1.2
  2. If you are lightly active (light exercise/sports 1-3 days/week) : Calorie-Calculation = BMR x 1.375
  3. If you are moderatetely active (moderate exercise/sports 3-5 days/week) : Calorie-Calculation = BMR x 1.55
  4. If you are very active (hard exercise/sports 6-7 days a week) : Calorie-Calculation = BMR x 1.725
  5. If you are extra active (very hard exercise/sports & physical job or 2x training) : Calorie-Calculation = BMR x 1.9
source: bmi-calculator.net

Jadi, bila dah tahu keperluan kalori harian, senang la kita nak kira kalori yang diperlukan untuk kita lose or gain weight :)

bagaimana Premium Beautiful boleh membantu?



calories IN < calories OUT

Calories IN: Premium Beautiful boleh mengawal food portion/food intake secara tidak langsung mengawal jumlah kalori yang masuk
<
Calories OUT: Premium Beautiful dapat meningkatkan metabolic rate, oleh itu meningkatkan pembakaran kalori
good luck!

xoxo
Hane Hassan
Premium Beautiful Agent
019 6210521 | hanehas@gmail.com