Saturday, 31 March 2012

Lazy Saturday Noon

How do you define family activity? This is what we call chillaxing family activity.






Mama? Hindustan is ON.

And also trying out new App - Photo Glitter. Fun!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, 30 March 2012

Freestyle

This is how Husna (breast)feed herself nowadays.





So funnny, and cute!

Miss you baby





- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, 28 March 2012

Burberry Kids

**Warning to self**

Tak payah sesaje checkout baby apparels because I'll end up dreaming of these



Practicality? err..you are barking at the wrong tree. I'll come out with something.

Above apparels are available at Parkson Suria KLCC




Monday, 26 March 2012

Premium Beautiful at Ho Chi Minh City

My eyes is bleeding~
(boss, thanks but no thanks for the un-approved leave)



How about you?

Ladies, gear up...!!!

Lets ROCK GUANGZHOU...!!!

T MINUS ONE MONTH, MORE THAN AMPLE OF TIME FOR 2 F.O.C 5-STAR HOLIDAY

call me!

HANE
0196210521

Tuesday, 13 March 2012

Kurus Selepas Bersalin

Di pagi yang hening, I Google-d "KURUS SELEPAS BERSALIN"..

One of the related searches is "PREMIUM BEAUTIFUL"


huk, buat penat jer nak continue Google lagi. Kalau pasal Premium Beautiful, Hane pun tahu

Of course pakai berbengkung semasa DAN SELEPAS berpantang amat penting

<"Kehamilan dan pelahiran mengganggu badan wanita dan kesemua otot-otot, tulang, urat, sendi, dan lain-lain, sudah bertukar keadaan dan menjadi kembang dan bengkak disebabkan pengaruh hormon hamil," kata Datin Sharifah. "Bengkung boleh menghempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan vagina yang telah regang dan longgar."
Ia juga dipercayai bahawa berbengkung juga boleh membantu:
  • mengempiskan perut dan mengurangkan berat badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal;
  • melindungi organ dalaman dan membolehkannya lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal;
  • mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan;
  • menggalakkan postur yang baik, justeru, membantu penyusuan bayi
  • memecahkan lemak dan selulit;
  • mencegah dari makan berlebihan>
***credit to http://www.haryatirahman.com/2011/11/premium-beautiful-penuhi-keperluan-ibu.html

Cross check dengan kebaikan pemakaian Premium Beautiful untuk wanita yang baru bersalin
  • Merapatkan tulang pinggung*
  • Mengecutkan rahim*
(Semasa baru lahir, berat Husna 3.5kg..maka dua fungsi ini sangat penting untukku)
  • Membuang angin dalam badan
  • Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
  • Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar
  • Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim
  • Menyokong rahim dari jatuh
  • Menghilangkan stretch mark akibat semasa mengandung atau menggaru perut semasa mengandung
  • Menghangatkan badan dengan teknologi FIR
  • Membanyakkan susu
  • Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat
  • Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan. Lebih vavavoom daripada sebelum beranak okeh..
  • Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku, memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk mengecutkan & menaikkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.
Memandangkan Hane baru jer faham perasaan wanita yang agak susah untuk turunkan berat badan dan bentuk badan memang ke laut selepas bersalin,

SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL PRICE + FREE PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA to all loving hot mommies out there.

WORK IT. WEAR PREMIUM BEAUTIFUL.

Contact Me
Hane Hassan
+6 019 6210521
hanehas@gmail.com



mari kita jadi HOT seperti Miranda Kerr


Tuesday, 6 March 2012

Seminar DDM 2012 - CDM 2012 Dengan Penuh Kepuasan


Barisan Bakal CDM 2012 & AJK

Alhamdulillah, pertama kali Hane ke Seminar anjuran B32. Seminar Double Diamond Manager "Ke Arah Matlamat CDM 2012 Dengan Penuh Kepuasan" Masya Allah, banyak sungguh ILMU-ILMU yang disampaikan oleh CDM-CDM hebat B32. Apa yang kami belajar?

Of course la RAHSIA..!! Hanya yang bernaung di bawah payungan B32 sahaja yang tahu. Itupun jika tegar berjuang hingga ke pangkat Double Diamond.


Korek Ilmu Salha masa dinner. With fellow DDM, Lily and Dewi.

Korek Ilmu di Luar Dewan pula.


With CDM Hanis Haizi

Tapi apa yang Hane boleh share, ilmu yang disampaikan dari hati memang meresap ke dalam jiwa. Masa turun dari Genting,

Hannan tanya "Apa yang awak belajar?"

Dan Hane hanya boleh jawab "I feel STUPID.." kalau nak explain lebih-lebih masa tu rasa nak nangesss

Ya, rasa BODOH sebab sudah selesa dengan pangkat Double Diamond, rasa BODOH sebab selesa dengan income rm15-30k sebulan, rasa BODOH sebab selalu bagi diskaun pada diri sendiri PADAHAL banyak lagi potensi diri boleh dicungkil. Balik dari Seminar, Hane tahu yang Hane mesti perbaiki diri. Get myself sorted.

So first sekali, Hane kemas-kemas-kemas almari baju. Memang tak teratur almari baju dengan sebahagian baju dalam luggage sebab pindah rumah. Seharian juga la kemas baju. Asingkan mana untuk diderma, baju untuk beri pada anak buah, baju simpan dalam main closet, simpan dalam second closet etc etc

Secondly, selepas bersalin, Hane memang cepat rasa letih. Sebelum bersalin ada beli Celgynic. So, terus cari Celgynic untuk diamalkan. Makan hari Isnin, bangun pagi hari Selasa memang dah boleh terasa perbezaan. Sekarang ini tinggal disiplin untuk amalkan sahaja la.

Thirdly, berat badan masih plateu. Too many excess baggage. Tak suka dan tak selesa! Memang kena disiplin pakai Premium Beautiful. InsyaAllah, Hane target lose 5kg dalam masa 2 minggu. Nak hasil cepat, maka kenalah kurangkan (kurangkan ye, bukan tak makan langsung) makanan berminyak dan minumam tinggi kalori e.g. teh tarik, cappucino, frappucino. And minum banyak air kosong. Actually, memang ini pun caranya pun for healthy living.

So, apa kaitan semua kat atas dengan Premium Beautiful biz? I just feel the need to de-clutter myself before I assist my Premium Beautiful team. Tapi bukan tunggu sampai semua perfect baru nak kick start ye. "Buat dulu baru perfect BUKAN dah perfect baru buat"

Alhamdulillah ditemukan dengan biz Premium Beautiful DAN ditemukan dengan mentors yang hebat. Tanpa biz mentors yang hebat, sesiapa sahaja mudah tersasar. Terima kasih Adliza, Salha, Hanis dan Kak Ana. Biz ini Hane panggil biz short cut. Short cut untuk kumpul saving 6 angka, short cut untuk kumpul aset, short cut untuk time freedom.

Those already in the biz, pegang biz ini betul-betul. Cari leader anda. Yang terfikir atau memang nak tahu sahaja macam mana kami buat biz ini, feel free to contact me

Hane Hassan
0196210521 / hanehas@gmail.com

Note: Pictures curi dari courtesy of CDM Salha Zain