Monday, 27 February 2012

Terukir Di Bintang




Reminiscing my own Venice trip.

Oh, how I heart to travel and see places. This is one of my favorite.




The sea colour is too beautiful to put it in black and white. hehe


Tuesday, 21 February 2012

Ho Chi Minh - quick glance

Last week Hane bercuti di Vietnam. Trip sponsored by Hannan. But he went for work so office hour, I was on my own..but did I mention free everything and shopping money? Haha.. So, I was on my own discovering Ho Chi Minh City..cewah, discover la sangat (wait for next entry to find out why okeh..)

Hannan dapat tahu kena pergi Vietnam Jumaat petang, bila dia ajak ikut..Hane ON je la. Terus check ticket flight, pagi sabtu beli flight ticket. Selasa tengah hari fly to Ho Chi Minh City.

Premium Beautiful trip akan bertolak bulan March ni, BUT my leave application not accepted. Ladies, have fun ok..! But fair enough. Jan - Feb maternity leave, April leaving for Holland. So, fair enough boss, ada ubi ada batas!

Anyway, Ho Chi Minh, Vietnam

1. Banyakkkk motor. Memang lautan motor. Masa sampai tu pula 14 Feb aka V-day, banyakla couple keluar dating. All dressed up and naik motor.


2. Vietnamese are generally petite. Kalau nampak yang besar tu, confirm bukan local. Nak shop ready made? Hukhuk, bersedia lah untuk rasa macam giant.

3. Restaurant portion is small. Takde meriah besar gedabak portion macam kat Malaysia ni. Tapi, actually kenyang jer. No wonder they are slim. And no wonder la kat Malaysia ni banyak penyakit disebabkan pemakanan.



**tips: Premium Beautiful waist nipper boleh tolong untuk anda amalkan portion control

4. Taxi is everywhere. Hane tak rasa non-local nak drive kat Ho Chi Minh City ni. But, as advised by my friend working in Ho Chi Minh "No beca", "NO motosikal" and only took taxi from these two companies - Mailinh & VinaSun. Yang lain penipu. Woww, memang teruk la reputasi company lain tu kan.

5. At Ben Thanh Market, bargained hard. The price is hike up.


Jubah tempah untuk anak buah - Humairah. Mak Lang cuba try test dulu. Hehe
6. Most kedai kain offered 1 day tailoring service. They even send the clothes to the hotel. So kalau fikir nak buatkan emak, kakak, makcik baju terus, better bawa sample baju mereka. Hane gamble jer buatkan jubah untuk emak. Described tinggi, lebar and berat..voila. Luckily muat.

6. Peniaga di Ben Thanh faham Bahasa Melayu, boleh cakap Bahasa Melayu dan terima Ringgit Malaysia.

7. Perfumes murah. Hane beli Bvglari for rm308, tapi di KLIA rm475. Good bargain right?

8. Crossing the road tip from Hannan. Pejam mata and lintas jer.

9. Halal restoran berderet dekat Sheraton Hotel. Kalau pergi D'Nyonya, pleaseee try "tofu egg"..sedappp

Will add in more if I remember....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 2 February 2012

Husna dah ber-Tabung Haji

Husna dah ada account Tabung Haji. Umur 58 hari dah ada bank account. Untung yer. Dalam account dah ada RM1xxx. Hane dulu umur 12 tahun baru ada account bank, itu pun sebab nak ke asrama.

Murah juga rezeki Husna. Ikutkan Hane, duit tu nak beli gelang emas Husna (nak beli gelang mamanya ok jer..hehe) tapi tak berjaya yakinkan Hannan. Eventho, Hane suspect dia nak belanja anak dia barang kemas..hmmmm, Harap-harap Mama Husna tidak ketinggalan. Aminnnn


- Posted using BlogPress from my iPhone