Monday, 26 September 2011

Biz di Hujung Jari

Pernah tak bila kita tengok sukses orang lain then terfikir.."Apesal la aku tak terfikir nak buat mcm ni dulu.." or "..hmmm..senang je, aku pun boleh buat.." Ahaks, itu lah yang Hane fikir bila tengok menderu-deru orang start biz cupcakes, kek, jahit manik, ubah hantaran kahwin, jual tudung, jual baju ... ALL ONLINE..! Yet, masa tu tak start buat juga sebab...SUKA TUNGGU & LIHAT..




Bila baca entry Hanis on Internet Business (especially tgk gambar gmail blur itu..:p) dan my biz partner, Fariha, Satu Status FB, 6 Buyer PB?.. WOW..! Hane plak yang teruja..!! Ahaks. Memang terus terfikir..."waahhhh..bestnya, apesal la aku tak tulis blog dari dulu..!!!! kalau tak dah banyak blog readers or kawan-kawan blog.."



 
Memang group CDM Hanis & CDM Salha terkenal dengan ber-biz melalui Internet. Sejujurnya, masa start biz ini, tak kenal pun siapa Hanis Haizi, siapa Salha Zain..(only knows Adliza, itupun sebab dia senior Hane) TAK PERNAH baca blog mereka walau pun famous habis dah rupanya..! kadang-kadang tu biz partner yang baru nak join lagi khatam blog mereka ini..!


Hanis, me and Kak Ana

Hane, Adliza, Salha, Nur and Dewi


But takkan nak kena ada blog famous baru nak buat biz? Takkan nak ada kawan sejuta baru nak buat biz? After all, blog famous dan ramai kawan adalah kelebihan TETAPI tidak menjamin sukses dalam biz ini...and u gotta start somewhere..right? yang dah lepas tu ok la, but takkan la forever and ever nak tungggguuuuuuu and tengok/baca/jeles/dengki dengan apa yang terus menerus dicapai oleh Hanis, Salha and Adliza?

So, bila Hane start biz ini, memang baru start blog, cannot even say blogging..sebab jarang-jarang update juga (azam starting minggu ini utk lebih sharing is caring). Belajar dari CDM Hanis mcm mana nak tulis blog...dgn guidance dari CDM Salha, Hane utilizekan FACEBOOK, kalau dulu FB tempat sibuk-sibuk who what where..now FB tempat generate income..! and dengan bakal CDM Adliza, memang Hane korek abes ilmu networking/bina hubungan..so u see, Blog, Facebook and direct networking..biz di hujung jari dan mulut..:), Sebab itulah walaupun Hane buat biz ini part time, income kalah income full time. Semua kerana..FULL GUIDANCE, insyaAllah akan terus berjaya seperti mereka.


Tak kira apa kelebihan atau kekurangan anda..Blog? FB? Networking?
JUST GET STARTED AND U'LL BE AMAZED WHERE U END UP

Hane Hassan
019 6210521

P/S: Oh!, even blog Hane yang masih crawling itu pun generating income and customers and biz partners all around the world okeh.and just to name a few, Hane sudah menghantar Premium Beautiful ke Ireland, UK, Australia, Dubai, Indonesia dan lain-lain dan of course permintaan di Malaysia tetap tinggi..Alhamdulillah.