Tuesday, 30 August 2011

Salam Aidilfitri

Selamat hari raya aidilfitri to ALL. Semoga raya kali ini lebih bermakna di samping orang tersayang..mine is :)



























- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 25 August 2011

raya, raya, raya!

Wah dah nak raya...and Alhamdulillah nampak gayanya Hane puasa penuh tahun ini **sukaaa**

Persiapan raya? Kita mulakan dengan baju raya









Satu hubby sponsored, the rest dia pilih tapi wife bayar sendiri..pre-PB biz, jangan harap dia nak bagi wife spend aka berhutang mahal-mahal so green light untuk shopping itu adalah price-less :)

Preview sahaja la..tak suprise pula raya nanti kan..tahun ni takde mood nak tempah..semua beli dari butik sahaja.

Then selendang Arzu. Beli satu je dulu sbb dah tahu ade orang nak bagi hadiah selendang raya :)





















and ta-da~ hadiah raya - 3 selendang Arzu..isshh baju plak tak cukup ni :p









Then

Estee Lauder Idealist range..Hane bukan boleh tengok beauty product baru di pasaran... memang semangat nak cuba try test.tapi...baru beli hari rabu, ala-ala perasan sempat sangat la nak flawless skin + no panda eye time raya kan...ahaks








Of course Estee Lauder SA selalu bagi banyak-banyak sample (setanding dengan yang kita dah spent dekat dia)









macam-macam ada, ada facial wash, moisturizer, eye gel, perfume, toner, lipstick pallete and serum...

Duit raya pun dah selamat tukar.. Yeay~

Mood raya sudah ON..!!

Oh, last but not least.. Untuk pandangan mata yang menikam kalbu..










Dior Intense Liquid Eyeliner... my MAC eye liner finito..

Handbag raya..






etho tak de lah raya sangat sebab beli in June aritu tapi ini yang latest ones so jadi la handbag raya.

Selamat beraya semua + maaf zahir batin + drive carefully i.e kalau slow sila duduk lane kiri

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, 21 August 2011

Premium Beautiful Testimonial - Fariha

Wah, lagi seminggu sahaja nak raya rupanya..Hane nak ambil kesempatan ini untuk tempekkan another Premium Beautiful testimonial.




Before (1 month ago)


Now


Fariha yang berbaju kuning ye~

CONGRATS DEAR...memang kellasss la dapat slim down begini apatah lagi sempena nak raya ni..

more details on her story how to lose the WEIGHT and INCHES


Selamat membuat persiapan hari raya..!!

You can get your Premium Beautiful set exclusively here. Just contact

Hane Hassan | 019 621 0521 | hanehas@gmail.com

Monday, 15 August 2011

Diamond Managers Buka Puasa

Sabtu lepas, my idol CDM Hanis Haizi belanja her Diamond Managers berbuka puasa di Parkroyal Hotel, Jalan Sultan Ismail.

Hane panggil Diamond Managers sebab buka puasa ini by invitation only kepada her DSM, DDM and CDM. (yes, the D stands for Diamond)

Foodies at Parkroyal best..!!! Mmg banyak choices. Food pics?? Err busy makan la~ tak dan nak snap-snap food pics. But afterward, mmg sempat camwhoring.















The Premium Beautiful ladies aka my sisters in biz. More pics w Alfaath. Once dia upload, Hane upload here occay.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, 8 August 2011

Budget Raya 2011

Wah, dah 9 hari berpuasa rupanya. Alhamdulillah, at 5 months preggy, puasa masih penuh (so far)..insyaAllah dapat berpuasa penuh tahun ini.

Just nak share budget raya Hane, bukan amount ye, just items dalam budget raya..

Category A: Duit Raya
A1. Duit Raya Emak
A2. Duit Raya Ayah
A3. Gift untuk ibu mertua
A4. Duit Raya Adik & Adik ipar
A5. Duit Raya anak buah bawah 3 tahun
A6. Duit Raya anak buah bawah 3-12 tahun
A7. Duit Raya anak buah bawah 13-17 tahun
A8. Duit Raya kanak-kanak di kampung
A9. Duit Raya anak kawan-kawan
A10. Duit Raya others/misc

Category B: Persiapan Raya untuk diri sendiri
B1. Baju Raya
B2. Tudung Raya
B3. Sandal Raya 1 - untuk pakai balik kampung, kena cari yang selesa & flat
B4. Sandal Raya 2 - untuk pakai open houses kawan, yang ini boleh la nak vogue sket
B5. Make up
B6. Kuih raya untuk makan sendiri (selain dari ambil dari rumah emak)

Category C: Persiapan Raya di rumah emak
C1. Pre-raya preparation #1  - untuk emak buat kuih raya. kalau rajin je booking macam-macam and berbalang-balang kuih emak tu kan, kena la menyumbang. memang la emak tak minta, tapi...sendiri mahu ingat la ye. beri mid bulan puasa or selalunya shopping terus sekali dengan emak beli bahan-bahan
C2. Shopping raya - nak raya selalu akan keluar shopping dengan emak dan nieces (ada 2 orang yang memang duduk dengan emak), so sambil shopping barang sendiri, biasanya akan belikan mereka barang raya juga e.g. tudung, sandal
C3. Pre-raya preparation #2 - untuk emak beli bahan masak di pagi raya, contohnya daging, ayam, nasi himpit, ketupat etc. beri sekali terus hujung puasa dengan duit raya untuk emak
C4. Raya - saudara mara dan kawan-kawan datang visit semua di rumah emak. tetamu datang beraya kena lah jamu kan? dan biasanya untuk tetamu yang Hane tak kenal, Hane wakilkan emak je bagi duit raya

Category D: Transportation
D1. Service kereta - target lepas dapat bonus PB bulan 8 ini :)
D2. Toll charges - nak jalan jauh kan
D3. Minyak/Gas - of course kena budget extra masa bulan raya

Tak masuk rumah lagi raya ini, so tiada la budget untuk raya untuk rumah sendiri. If not sure lagi banyak dalam budget list..!

Phew~ memang banyak belanja time raya ini kan? Ramai yang akan kata "...asalkan ikhlas..", ahaks, iye memang Hane setuju, tapi kalau memang ada extra income, CONFIRM laaaagi ikhlas.


Sunday, 7 August 2011

Sheer Driving (Passenger) Pleasure Experience

Hari Sabtu, pagi-pagi Salha dah called remind session cuba-try-test drive BMW 3-series at Auto Bavaria Glenmarie. Effort juga tu nak datang dari Wangsa Maju, tapi leader panggil, I follow~

Ajak Hannan dia ok-tak ok je. Sampai sana yang lain-lain semua dah sampai. Ada Salha, Alfaat & their two boys, izyan and family, iffa & hubby, salleha & sis, and azni. Tengok kereta-kereta mewah kat sana dari mengantuk and blurrr..terus EXCITED..!!!


Ada pula kereta mini coopers countrymen..1st time tengok kereta ini, and memang baru pun rupanya…! oh, kalau duit terlebih, memang nak angkut satu.


Mini CooperS Countrymen

Then siap berangan dengan Salha in BMW 6-series convertible..fuhhhh~


Nak test drive kena beri IC, driving license and then kena sign form..(insurance form kot..hehe), Asked Hannan to give his driving license and IC, tapi dia just geleng-geleng kepala je, TAK NAK test drive. Wutever~

So, kami ambil giliran untuk test drive. Iffa and hubby, then Izyan and hubby & syahir, then Salleha and sis..sampai turn Azni, dia datang seorang, so Hane temankan lah, boleh change driver kat tengah jalan nanti. So ajak juga Hannan temankan utk jadi passenger sahaja la. Alang-alang dah sampai kan..


Wah, memang feel la duduk dalam BMW..selesanyaaa...!! Mr Chong the car sales agent pula tunjuk segala technology yang ada dalam kereta tu, smart car la katakan..So, Azni drive dengan penuh sopan santun, rasanya 50-80km/hr :p.. bila tiba turn Hane pula, improved skettt, 70-100km/hr..dan ada satu saat cemas sedikit di selekoh (at 80km/hr??) haha. Rasanya, Mr Chong tu pun sedikit give up dengan pemanduan kami yang lemah gemalai ini. Dia suruh tekan minyak pun kitorang tekan tapi… max 100km/hr sahaja.


Then,


Mr Chong: your husband nak test-drive
Me: ooo..but he didn’t sign the form
Mr Chong: it’s ok, dekat-dekat je
Hannan: haaa..boleh juga la

Wah, teringin juga rupanya. bila Hannan test-drive, pandai la pula Mr. Chong letak in sport-mode. Ntah apa lagi agaknya yang dia cucuk Hannan kat depan tu pun Hane tak tau sebab…Azni and I, erkk duduk MELEKATTT kat seat…mana taknya, Hannan bawa laju gila, ambil selekoh je at 120km/hr, fine..!! tak laju for some, and rasenyer dia pernah je buat dengan kereta waja kami. tapi yang bestnya, bila dia drive barulah dapat truly feel BMW
performance ..!!!

so for the next few minutes, satu tangan pegang perut, another pegang handrail. wah, memang dia yang ter-over excited test drive ni.

post test drive - see siapa lagi excited???

Dah la bila sampai Auto Bavaria siap comment (read: kutuk) kitorang nyer driving yang penuh sopan santun ini. Kata test-drive BMW kena bawa laju-laju la..wutever~ but then siap pula pesan, kalau our own BMW, memang Hane kena drive range 70-100km/hr tu je. Huh!!??

ooOo, thanks so much to Salha and Alfaat for arranging test drive session ini. Macam Hane cakap tadi, ada orang yang terlebih excited terus declare project kereta continental tahun 2012. Siap plan kan rm$$,$$$ deposit, loan for 7 yrs only, and buffer rm$$$$ monthly untuk car maintenance. 

Wah, merancang memang seronok ye..;P, yang nak kena buatnya berpusing otak fikir..itu belum kira lagi macam mana dia tak setuju masa Hane join biz ini dulu.ahaks..so Alhamdulillah he’s onboard with me now on my Premium Beautiful biz. insyaAllah, dengan biz ini, dapatlah nak capai kereta impian kami. Ramai dah berjaya buktikan, WHY NOT ME?


Premium Beautiful ladies with their dream cars..

And as good thing is only GREAT when shared... Jom mulakan langkah bersama-sama dari sekarang.



Hane Hassan
019 6210521 | hanehas@gmail.com

Monday, 1 August 2011

Fav item of the month - Chanel

No, not the handbag (yet..insyaAllah soon ;)) 

Bulan lepas, Hane beli beberapa product make up baru juga..see here but fav one gotta be this one:

Chanel Mat Lumiere compact powder.


#1 It has sebum control pore minimizing ingredients. Sangat sesuai dengan kulit Hane yang shiny-oily ini. 

#2 The powder texture is soOoo fine..! so it has great coverage without looking cakey…memang sangat best!  And surprisingly, long lasting too..!

#3 It has SPF 20…girl, splash on SPF as much as you could ok..protect your skin!



#4 and the big plus is the mirror is so huge and clear…



#5 ahaks plus it comes with black velvet pouch. soOo very exclusive. Also good to prevent scratching of the casing from who knows what bila dah letak dalam handbag tu

Looking forward to add on more Chanel products.

Price including casing: RM182

Short Bra Supremacy..!!


Hello ladies, Hane among the 1st ones yang beli Premium Beautiful Short Bra ini.Stock tak sampai lagi, dah bayar kat madam..iyela, nak recommend kat orang, kena la cuba-try-test dulu kan..so far dah 1 week pakai and rasanya dari title entry ini pun dah boleh tahu kan testimoial nya..??

since pregnant ini memang tak muat la kan bra-bra yang dahulu..beli bra baru tapi siapa yang dah pakai Premium Beautiful corset, memang faham perasaan kurang selesa dengan design bra-bra kat luar sana. Yang paling perasan is bra cup kat luar sana berbentuk C tetapi Premium Beautiful Long Bra and Short Bra cup berbentuk piramid. dulu pun Hane tak pay attention sangat kat design cup ini, siap kadang-kadang tu concious sbb hmmmmmmm,  nampak breast macam tajam la pula, mmg take for granted design PB bra cup ini..tapi, itula, bila dah kena kembali ke bra biasa, then breast & nip2le pula semakin mengembang dgn luar biasa, C-cup bra design memang menekan nip2le kita ke dalam so, memang sangat lemas & rimas.

Fungsi pyramid shape bra-cup itu adalah untuk memberi ruang tersendiri kepada nip2le kita. so that, blood circulation sampai..itu lah agaknya sebabnya, those yang pakai Premium Beautiful akan start to notice nip2le mereka dari colour lebam-lebam bertukar jadi pink-ish.

Another personal testimonial is, PB short bra ini sekali tengok memang tak sexy langsung..! tali (bra strap) tebal & hook support kat belakang pun tebal. Etho ada 3 hooks shaja kat belakang, kalau bra biasa 3 hooks in 1.5 inches kain kan, Premium Beautiful Short Bra ini 3 hooks in 3.5 inches kain..tapi hasilnya...walllah...SUPERB SUPPORT, and most comfortable tooo...Just what i need during my pregnancy and insyaAllah BF-journey.

and of course, ini kan product Premium Beautiful...kualiti material dan jahitan memang terbaik..TOP QUALITY..!

so, sesiapa yang berminat untuk membeli Short Bra boleh beri ukuran ini ke Hane
bust / dada = ________ cm
underbust / bawah dada = ________cm


Harga
Small / kecil = RM480
Large / besar = RM528



0196210521 | Hane Hassan | hanehas@gmail.com