Friday, 29 July 2011

Me against stretchmark!!

ta-da~






Started with... Bio Oil








then, i discovered Mama Bee Belly Balm, but it is fragrance free, so i add on Mama Bee Nourishing Body Oil that has the sweet smell of almond and Lemon.








After the first can finished (in 1 month), i add on 3 more cans (buy 2 free 1 promo)..now, 1 more can and quarter body oil to go but....i got bored, so please welcome






Clarin's Body Treatment Oil and Stretch Mark Control cream..LOVE! LOVE! LOVE!

Insya-Allah, more elastic skin and very minimal stretch mark (apparently stretch mark is inevitable)

Other stretchmark precaution is gaining weight slow and steady. Currently, at the rate of 1.6kg per month..hukhuk..not that slow afterall.

Anymore tips & ideas??

If all fails, i always have my darling Premium Beautiful set right?

P/S: Semoga baby sempurna, sihat & selamat. Amin.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, 23 July 2011

Dior-ized

on thursday after our lunch at Bumbu Desa KLCC, Ida left me alone to pick up her ING card. These are the damages done within that 10 mins






Dior's makeup base, foundation, mascara and express makeup remover.

Niat di hati nak beli foundation sahaja but i'm loving these items... except less love for the mascara. Details review coming up.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 21 July 2011

Yeay, It's a Boy or.....Girl?


Petang ini ada pregnancy checkup appoinment. Insya-Allah sudah boleh tahu sex baby, yeay~ Baby, show doc your tuuuutt ok..So sementara nak tahu, jom ber-quiz dahulu..jommmm

Tanda bayi lelaki

1. Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung - Yes
2. Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit- No

3. Anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh - No
4. Perut anda kelihatan bulat sempurna - No, tapi bulat la...
5. Bahagian aereola akan menjadi lebih gelap - 50/50..kalau ye pun takkan nak mengaku di sini..hahahaha
6. Bentuk perut condong kearah bawah - 50/50 - tak tahu nak tgk
7. Sukakan makanan yang masam dan masin - Yes, mangga masam cecah garam..best..!! tapi kalau xde, xdelah cari, kalau ada, makan lah
8. Suka makan daging dan keju - No
9. Tapak kaki selalu berasa sejuk - No..panas..!!!
10. Tangan selalu kekeringan - No..but Hane memang terlebih rajin sapu oil, balm, moisturizer etc..
11. Suka menghadapkan wajah ke Utara semasa tidur - 50/50 actually katil boleh facing east or west je pun

12. Bukan hanya anda , tetapi suami juga bertambah berat badannya - No, makin berkurang ada la
13. Anda kelihatan lebih berseri semasa hamil - Takkkk punnnn...!!!
14. Hidung tampak lebih mekar -50/50
15. Selalu sakit kepala - Pening ke? Yes


Yes - 3 , No - 8 , 50/50 - 4

Tanda bayi perempuan

1. Mengalami morning sickness di awal kehamilan - No

2. Merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung - Yes
3. Payudara kiri lebih besar berbanding kanan- 50/50 - tak check la plak
4. Rambut anda berwarna kemerahan daripada sebelumnya - No5. Bentuk perut condong ke arah atas - 50/50 - tak tahu nak tgk

6. Perut tampak agak lonjong - 50/50 - tak tahu nak tgk
7. Mengidam makanan yang manis- Yes
8. Sukakan buah-buahan - Yes
9. Suka minum air atau jus yang bersifat masam - Yes, i like fresh orange, apple
10. Anda lebih cerewet semasa hamil - No
11. Mudah moody berbanding sebelumnya- Yes
12. Kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil - No,
13. Tidak suka makan roti bersama kulitnya - 50/50 sbb tak makan roti pun
14. Payudara kelihatan mengembang - Yes
15. Suka mengadapkan wajah ke selatan semasa tidur - 50/50 actually katil boleh facing east or west je pun


Yes - 6 , No - 4 , Tidak pasti - 5

Occay..kalau ikut kan quiz ini, tendency more to GIRL, tapi..... para-para makcik yang Hane jumpa asyik cakap.."hmmm..lelaki ni.." sebabnya adalah Hane tak rajin pakai make-up semasa tengah pregnant ni..or "..kalau baby girl nampak lawa, suka berhias..." huh? hampeh~nak cakap Hane tak lawa ke??

Yes, memang ada preference BUT asalkan sihat & sempurna, dan kami pun selamat...Alhamdulillah. Either way is fine, sentiasa boleh cuba lagi ;)

source from here: http://bidanbersalin.blogspot.com/ but i 1st read it from here: http://ummi-yaya.blogspot.com/


Wednesday, 20 July 2011

Chlorella and Pregnancy


Semasa mula mengandung, madam Lam syorkan Hane ambil Chlorella sebagai supplement, supaya kulit anak cantik dan otak cergas.. BUT hanya ambil selepas habis 1st trimester. So, Hane memang percaya bulat-bulat je kat madam Lam ni, terus beli, lepas 1st trimester terus amalkan.

Nak comment pasal kulit anak cantik and otak cergas tu, still berdoa lagi la kan..(ooh I’m 5 months now btw ;)) BUT yang paling best…!!! Selepas disahkan mengandung, masa itu kandungan sudah 5 minggu, Hane pun stop la pakai PB, dan selepas itu, memang masalah constipation kembali. Tapi bila start ambil Chlorella ini, setiap hari pembuangan memang lancar. Teringat zaman makan minum Melilea dahulu.. tapi bezanya Chlorella dating in pills, senang la nak telan.

Bila tiada masalah constipation, masalah kulit kusam dan perut sebu pun selesai juga. tapi, baru-baru ini baru terfikir nak Google, boleh ke ambil Chlorella masa pregnant? Erkkk…
Ini beberapa artikel menarik tentang Chlorella

-          > Chlorella contains more chlorophyll than most plants, along with an impressive array of vitamins and minerals (A, D, E, K1, beta carotene, lutein, B vitamins, iron, calcium, potassium, phosphorus, magnesium, and zinc)
-          > A Japanese study with healthy pregnant women found that taking 6,000 mg of chlorella per day during pregnancy significantly reduced the amount of dioxins in breast milk compared to controls (a 40% reduction). Additionally, the study also showed an added immune benefit in that the sIGA of women taking chlorella was higher in their breast milk – meaning their children got better quality immune support

-          > Chlorella is rich in folic acid, an important nutrient lacking in the typical Western diet, but which is necessary in early pregnancy to prevent birth defects. Chlorella rids the body of impurities and restores the vitality of nursing women who often become fatigued from the drain of vitamins and minerals as the result of short or long-term nursing. Every pregnant woman is encouraged to increase her intake of iron, and most doctors prescribe iron pills, but chlorella improves hemoglobin levels more quickly and efficiently than iron pills

    > The property of detoxifying poisoning substances from the accumulation of toxins in the body is one of the important differences between chlorella and other "green" wholefoods. In turn, the detoxification of harmful materials also means stimulation of the liver functions  

     > Chlorella's fibrous material stimulates and gradually strengthens the intestinal lining, promotes normal peristalsis and eventually eliminates constipation. Chlorella also multiplies by four times the number of healthy bacteria - such as lactobacillus, streptococci and bididofidus - in the intestinal micro flora, therefore greatly improving digestion and constipation problems. Symptoms such as abdominal bloating and flatulence due to gas, foul smelling gas and stools fermenting within the system, sluggish feelings and sagging spirits would be shortly alleviated and eliminated as the peristalsis is strengthened.
> The assimilation of nutrients is improved, invigorating both the body and mind. Having a great digestion after every meal should be the only way to live! Cleansing the bowel and colon, combined with a healthy diet are the key determining factors to an optimum weight control, anti-aging health program.
Oh, selamat sahaja amalkan Chlorella untuk pregnant & breastfeeding..in fact memang bagus pun untuk detoxifying. dont worry, Chlorella does not take heavy metals out of your bloodstream and/or your fat cells and therefore possibly re-destribute them to your baby as other detox chemicals might. Instead, chlorella BINDS (basically creates clumps) to these heavy metals in your intestines and gut from food that you have just eaten, and so you basically expel them in faeces and urine as opposed to having them absorbed into your bloodstream, as they would normally.
 
Ini rupa pill chlorella itu, ambil 10 biji setiap hari…kecil je sebenarnya, and lagi senang nak telan daripada minum air rumput. 

Alhamdulillah, kulit pun tiada masalah sejagat. dan doa-doakan kandungan selamat, sihat dan sempurna..+kulit cantik, +otak cergas

P/S: supplement yang doc bagi Hane ambil juga ye, termasuklah folic acid, Pramilet, Calcium Lactate.

Tuesday, 19 July 2011

Premium Beautiful Short Bra

GOOD NEWS...!!! Company just launched NEW PRODUCT, PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA


Oh, Hane memang excited, sebab, since pregnant ini memang rasa sangat tak selesa pakai bra biasa. sudah try maternity bra tapi.....masih rindukan Premium Beautiful Long Bra. Paling obvious tak selesa sebab bra di luar sana menekan nip*le..sangat melemaskan..!!

Other than suitable for pregnant ladies yang terpaksa merehatkan set Premium Beautiful sementara waktu, Premium Beautiful short bra ini juga sesuai

- untuk spare kepada Long Bra in case tak sempat kering bila basuh

- selepas 8 jam pakai set Premium Beautiful, short bra ini sangat sesuai untuk pakai sekejap bila keluar malam ke kedai runcit ke, makan malam  ke

- on cheat days, ahaks...contohnya on weekend bila tak keluar rumah tu, memang tak rasa nak pakai corset Premium Beautiful

GET YOUR PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA EXCLUSIVELY HERE

019 621 0521 | HANE HASSAN | hanehas@gmail.com


Tuesday, 12 July 2011

Premium Beautiful Rebate Promo

DO YOU BELIEVE REAL BEAUTY COMES IN MANY SHAPES AND COLOURS?



REGARDLESS OF THE ABOVE, OF COURSE INTERNATIONAL LANGUAGE FOR REAL WOMEN IS 

"CURVES"




GET YOUR CURVE AND GRAB THE NO 1 SELLING PREMIUM BEAUTIFUL CORSET REBATE PROMOTION NOW..!!




SAVE UP TO RM800

OR 

WEAR IT FOR FREE AND EARN MIN RM4500 TWO WEEKS BEFORE RAYA

CONTACT 
+6019 6210521 | HANE HASSAN | hanehas@gmail.com


Sunday, 10 July 2011

Premium Beautiful for Beginner

Hane just fittingkan PB to this client malam semalam...hehe, memang mula-mula pakai Premium Beautiful ini perlukan sedikit kebiasaan. tapi trust me, lepas  5 kali pakai, dah boleh jadi expert. 5 MINIT..sap-sap-soi.. ta-daaa~ and of course the best part is mom's approval..ahaks. mom knows best righttt..??


yes, as my client's mom said, Premium Beautiful and kebaya SURE nampak cantik!! so..memang sesuai la preparation untuk raya ini kan?? contact Hane to get your Premium Beautiful set. jangan tunggu sampai last minute sebab PB memang tengah hot selling now ni, tak sempat nak custom order your sizes pula nanti..and lagi awal pakai Premium Beautiful, lagi confident nak jumpa all the aunties and in laws masa raya nanti.

019 6210521 | Hane Hassan | hanehas@gmail.com

Saturday, 9 July 2011

Biz Goal & Target Setting

My sisters in this biz... Personal touch and goal setting target by CDM Salha at The Apartment, The Curve..before that dah makan Gelare Waffle...sedap-dap-dap..!


Alhamdulillah after this session, matlamat dan impian kami sudah nyata..best kan biz ni, sama-sama kejar impian masing-masing..yang paling seronoknya, sepanjang jumpa plus minus 3 jam tu, TIADA sesi mengumpat atau bercerita pasal orang lain. Bukan apa, selalu kalau ladies get-together ni, mmg CONFIRM akan start "eh, dia kan...".."yang ni kan..." kan? ;P

Alhamdulillah Premium Beautiful biz ini bukan sahaja dapat upgrade financial Hane, dapat upgrade personaliti juga. Tiada kurang masa dah nak kepoychi hal-hal orang lain. Discuss macam mana nak generate income letak dalam saving banyak-banyak laaagi bagus..!

DISCLAIMER: I still like gosssiping once in a while, hehe. old habits die hard

Let's join the team ladies..(and gents too) UPGRADE OUR FINANCIAL, UPGRADE OUR LIFE!

Hane Hassan
019 621 0521 | hanehas@gmail.com

Thursday, 7 July 2011

Melancong Sendiri? Behind the Scene

Demam Hong Kong baru reda, la la la~ company already announced that the next trip will be to Holland+Belgium and of course ada 1 free and easy day which we plan to go to......PARIS..!!!

nak ikutkan, Hane sudah bercuti di Prague+Amsterdam baruuu je last year. Lalu la Belgium otw ke London by train. oooh, btw, trip ini la yang Hannan asyik cakap dia spent rm15k tu. itu tak termasuk flight tix dia ke Europe. and we went with another friend so kira expenses split by 3 la..anyhow...apa la nak heran sangat kan sebab dah pernah pergi ke Holland tu?

tapi...experience dari Hong Kong, pergi melancong TAJAAN & JAGAAN company..ohEmmmgeee...taknak dah lepaskan peluang melancong FREE with 5-star treatment..! beza yang sangat berbeza..!!!

dari KLIA lagi, Ah Sa (the tour leader) dah arranged kan semua, siap tak payah risau nak check announcement board kat lane mana nak check in..


 ini masa baru sampai Prague, travel sendiri, naik public transport sendiri la ye...dalam coach di Hong Kong, ada Judy, Judy ini our local tour guide. so sepanjang journey, Judy akan tunjuk and terangkan tentang tempat-tempat menarik yang kami tengah lalui..best kan? takdelah blurr sangat naik bus tengok view sekeliling, informative la juga.


naik public transport ke Hotel, lepas naik bus ni kena tukar metro then dari metro station kena cari-cari lagi kat mana hotel. The hotel is very nice but of course not 5-star la...Pergi melancong dgn biz PB, chartered bus sudah sedia menunggu, hantar sampai depan hotel 5-star


and..dalam bus lagi Ah Sa dah bagi kunci bilik hotel..!! no need to check in ourselves


we stayed in the room while kerol had the living room and pull out sofa.. sharing is caring, ahaks




inilah rupanya travel sendiri ye, tengah tunggu makanan kena study map..!


apatah lagi di tengah jalan dan kena alert kat mana stop masa dalam bus/tren/tram.


tapi still berhenti kat stop yang salah..hehe, kena jalan kaki lagi..masa kat Hong Kong travel with company, dah la tak payah risau pasal itenaries and  transport..nak pergi mana-mana, sampai depan pintu coach driver hantar..dah penat jalan-jalan shopping, tak payah risau nak check mcm mana nak balik, coach sedia menunggu..and of course save duit on transportation meaning more $$$ to shop (for souvenirs)


ok, kami takde la berjimat cermat sangat dengan food, actually at Prague, agak murah and meriah juga la makan but all vege or seafood sahaja la. Unlike pergi Hong Kong, company dah booked Halal restaurants. makanlah segala ayam, daging dan kambing tanpa was-was..and nak pergi makan pun of course berhantar dengan coach.


and yes, sebab tiada advance booking, punya lah panjang barisan nak masuk Van Gogh Museum ni.. dah la kena bayar sendiri pulak tu, tak kuasa nak tunggu etho dah penat-penat tukar tram nak sampai ke sini...ahaks..ambil gambar depan muzium pun jadi lah.. 


and ini gambar dalam Prague castle. of course entrance fee sdn bhd la kan, bukan macam pergi Disneyland Hong Kong, and notice the giant handphone? no, itu bukan handphone Hane. itu audio tour assistant sebab kedekut jimat nak join tour group or hire tour leader. kalau pergi dengan company ni, mesti all provided and covered..!!

All in all, memang best trip ini..gila tak best, husband belanja pergi dan berjalan-jalan di Europe. cuma...... nak tunjuk perbezaan antara travel sendiri dengan travel with company. that's all.

those interested the next trip to Holland and Belgium, FREE + all expenses covered + 5star treatment,
do contact me occay..

Hane Hassan | 019 621 0521 | hanehas@gmail.com |

Tuesday, 5 July 2011

Reno Deco and Loan

Taken from New World, Bintulu hotel lounge. Cantik tak? I'm in the midst of renovating and decorating our home. Thot of putting one of the wall like this..








Cakap pasal nak masuk rumah..pheww~ ingatkan kahwin/wedding mahal kan?? Ini lagi mahal..kalau takde rm60k cash..well, boleh la..masuk rumah alas tikar getah tapi kalau nk selesa + hotel inspired..sila saving dari sekarang.

No wonder selalu dengar orang buat loan untuk renovate rumah. Loan kahwin dah settle? Kalau buat dengan FaMaloan.com maybe boleh buat-buat lupa je la kan, or minta halal..hehe.

Alhamdulillah, kami kahwin guna duit sendiri tanpa perlu guna FaMaloan.com atau buat personal loan at bank..and nak masuk rumah pun dah ada some cash put aside.

and with PB biz, i can finally contribute financially to the family. at least part nak travel every year is taken care of, kan? We had a blast in Hong Kong..next trip is to Holland+Belgium woot woot..Or the very least, Hane fikir, kalau nak shopping tu tak payah la nak kacau family fund dah kan?

Oh dont get me wrong, etho hane pun bekerja, well gaji pun ok juga la.. tak contribute pun to the "family fund". ALL family expenses and bills mmg husband yang bayar, but i'm just thinking, if not contributing, i dont want to be a burden with desires and demands. But nama pun perempuan kan...panjang sungguh list kemahuaan kita tu. (itu yang susah nak contribute tu :p) Kalau bukan untuk diri sendiri, untuk suami juga. And yang ada anak, untuk anak-anak kan?

Ok,how come dari reno deco sampai ke sini. I better stop now. Actually i have to stop sbb flight attendant dah jeling..bye-bye

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, 1 July 2011

Hong Kong Day 3 Grand Dinner

phew, still on day 3, malam ni ada Grand Dinner...semua qualifiers ada malam ini..around 500 pax



occay, feeling-feeling honeymoon masih ada..


with my biz partner, Dewi...


Hannan and Abg Asyraf (Adliza's Hubby)


Salha tengah tunjuk cara modelling


and of coz bersuka-ria dengan Madam Lam tersayang



last pic before saying goodnite to everyone~


Hong Kong Day 2

Day 2 adalah hari biru dan hari ke Disneyland~ yeay..

at hotel lobby..group photogedix is a must...haha


sudah sampai Disneyland Hong Kong...!!!!
suddenly rasa over plak dengan blue theme..


with my dearest Salha...:)


with some of the sisters...supposedly to jump tapi Hannan dah geleng-geleng say CANNOT..!!
duduk je la kat belakang tu



first thing first...shopppppping at Disneyland Store..hahaha
what else pregnant mommy nak buat kan??


followed by..makan..!!! hahaha, the dining hall is soOOooo dreamy and pretty and magical



oh yes, the very few ride yang Hane dapat naik, merry go round.. and Buzz lightyear..ada orang tu LOSE BIG..hahaha




So, shopping sudah, makan sudah, merry go round pun sudah..what else..??

oh ok, videogedix session with girls, checked..!


so after that pukul 3pm ada Parade and and 8pm ada Fireworks tapi bila Hanis ajak ke Harbour City untuk shopping...bye-bye Disneyland...

finding our ways to shopping centre...usaha tangga kejayaan..!!!!


at Canton Road...shopping kat Hong Kong sangat best..!!!
once u see it, next time u dont...barang jalan sangat laju, macam Premium Beautiful (iklan sekejap)

I bought Prada Saffiano..happpppy


Hong Kong Day 1


Of course la sampai-sampai kat airport lagi sudah photogedix - sebabnya, no worries + banyak masa ..semua hal flight and check in Ah Sa (tour guide) uruskan...




Sampai Hong Kong, 1st destination is Avenue of Star


at 3 months pregnant, Alhamdulillah the peak of pening period sudah berlalu..
(meaning still pening, but who cares...free trip..!!!)


Sweet tak kami?? of coz la...bila bercuti, Honeymoon mode terus ON..!!!




bersama Hong Kong qualifiers yang lain, Aida, Nur and Intan



and balik bilik..wow tak sangka dapat L'Nina Hotel...naughty tak bath tub boleh tinjau-tinjau ni??
sangat generous company letak kami di 5-star hotel, bilik memang spacious and kami dapat "corner lot" view..