Wednesday, 27 April 2011

Latest (PB) Income

For March 2011, my first taste of bonus wawasan...Alhamdulillah



- Posted using BlogPress from my iPhone

Cream & Fudge










- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, 25 April 2011

Bila Dah Buat Silap

al-kisahnya, for the past 3 days, husband asyik tanya kt wife dia


him: name card sime darby yang ade no banker tu ade kat awak kan?


her: tak de..!


(dgn confidentnye so that husband dia taktau dia tgh pk kt mana dia letak name card tu which could lead to discussion  tukar handbag, kena kemas brg dlm handbag, tak payah beli handbag baru and alll unnecessary items)


tapi kat office, tetiba nampak card tu atas workstation uhuk*uhuk




so, for minor mixed up...bila dah silap,


1. mengaku


2. pull off your asset/charm/sweet-ness/cute-ness

Where the Money Gone

I think I have figured it out..!!! my money went to spa/salooooon..!!! oh so very vain..took days off from everything this weekend. So hari Ahad, unplanned pergi la ke my spa, The Face Affair @ Jusco Alpha Angle. dah laaama sangat tak pergi facial.

Pre-Premium Beautiful, Hane kena pergi facial every 2 weeks sebab kulit memang jenis oily and hormone imbalance --> BREAKOUTSS..!!!

Alhamdulillah..post-Premium Beautiful, kulit sudah sangat-sangat kurang berminyak and hormon pun stabil ---> regular period and no more breakouts..

OK, berbalik kepada hari Ahad ni...saje je la nak pergi facial sebab once in a month memang di-recommend pergi pun kan.

Trial Nano Gold Treatment = rm278

Nano Gold Facial Package x 5 times = rm1288 + free UV cream worth rm208 (yeay...jimat kan?? pat on my back..)

ooooh..then toner dah abes...amoi tu plak kata ada offer (sepanjang masa pergi ada offer pffftt...) by 3 get 1 item free

so i bought the Toner, Refining Serum, and Refining Cream = rm434 + free Cleanser worth rm106 (pat on my back again...hehe)

So..total, RM2000..!!! on 1 single visit

imagine I used to go every other week...!!! kalau tak sign up package pun mesti la ada macam-macam yg perlu untuk at home treatment..tapi sebab memang tak suka tak suka tak suka problem skin...*sighhhh*

"just nice number eh..hehe" kata amoi tu...bluekkk..iyela..duit aku..ahaks..but lucky for her, i find these items are necessity..

oh..! the facial is soo good, skin rasa flawless and lifted (or perasan sendiri) hukhuk, so bayar je la..

lucky for me, sekarang ni tak payah dah nak pk buat easy instalment on top of easy instalment so sampai bebila pun tak abes tu...hahaha.every month must clear all credit card..!!

Friday, 22 April 2011

M.A.C Me Up

Hane actually tak ada banyak make up. Inilah semuanya..ta-da~ ini kira set baru, sbb set lama dah buang sbb dah expired..yes..make up ada expiry date ok.

All these make up pun tak beli sekaligus.beli sikit-sikit over these past 2 months..takuttttt sangat ter-over swipe cc mcm dulu-dulu..so now,bayar cash or debit card shj. Alhamdulillah dengan duit biz Premium Beautiful, dapat splurge every long friday lunch..hehehe

Btw, beli Bobbi Brown eye base dulu, then masa beli MAC eyeshadow tu,tried MAC eye lid base and MAC one memang better. For my eye lid yang berminyak ni la..hmmm...ada dua eye lid base. So planning to let go je eye lid Bobbi Brown tu.sape nak sila lompat bintang..hehe

alright, ini details on each make up and price list untuk sesiapa yang interested

1. MAC eyeshadow..baru tahu boleh pilih-pilh colour yang kita nak. Colour, Tilt-Steamy-Bronze-Smut. Price per eyeshadow rm60, casing rm30

2. Bobbi Brown Long Wear Cream Shadow - Shore 35. Price rm85*

3. THEFACESHOP blusher. 01 PINK. Price rm35*

4. MAC PAINT POT PAINTERLY. Price rm90

5. LANCOME L'EXTREME WP Mascara. Price rm95. tak best sangat, lagi suka DIORSHOW BLACKOUT Mascara.

6. MAC Superslick Liquid Eye Liner. Price - tak ingat


7. MAC Wonder Woman Limited Edition Eye Brush. Price - rm230


8. & 9. MAC lipstick. Plumful and Speak Louder. Price rm65 each

10. MAC Studio Perfect Foundation. Price...tak ingat juga

11. Lancome LipGloss. Price rm25 sebab beli dari Ida yang dpt free from beli perfume Miracle...Price market rm65*

* menandakan tak sure sangat price tu..but certainly on that range la ye..

Thursday, 14 April 2011

Jam Tangan Kedua

Congratssss Dewi.....sangat berbangga dengan pencapaian Dewi. Dapat jam pada bulan ke-tiga since join biz Premium Beautiful. Ini juga product jam group Hane yang pertama. memang berkobar-kobar nak dapatkan untuk biz partners yang lain pula..!!

Jam tangan simbolik kepada pencapaian RM100,000++ sales dalam masa sebulan...maka income pun rm10,000 juga. *woot*wooot* not bad at all for stay at home mom kan?

Dewi and CDM Kak Ana


  
me, Dewi and CDM Salha

 
Tqa, Adliza, Dewi and Me. 4 generations here (Adliza - Me - Dewi - Tqa) but all so very tight

Tidak mudah ye untuk capai target ini apatah lagi bagi usahawan baru tapi.....TIDAK SUSAH juga. Rahsianya? BE IN THE RIGHT GROUP, WORK IN TEAM. After all, Hane dah tunjukkan bukti, create a new record.. that it is POSSIBLE to achieve this sale target dalam bulan kedua ber-biz Premium Beautiful + secara part time.

Oh, rasanya tak pernah lagi letak gambar Hane terima jam. Excuse the blurrrr face sebab memang baru lagi in the biz and tak faham pun pasal jam ni. Biz partner kata target jam, Hane just kata "OK.." and thats how/when i earned my first 5 figure income.weee~sangat happpppy.





Maju bersama kumpulan..!!
interested to buy Premium Beautiful Corset

or

want to know more about THE biz?


contact me =)

 0196210521 | Hane Hassan | hanehas@gmail.com




Tuesday, 12 April 2011

10 Bentuk Tubuh Wanita Yang Menggiurkan Lelaki

10 Bentuk Tubuh Wanita yang Menggiurkan Lelaki – taken from InTrend April 2011

1. Payudara yang montok – ‘….bagi lelaki payudara wanita paling indah ketika berusia 20-an. Maklumlah ketika ini payudara wanita masih mengkal, montok, padat berisi dan juga terlihat lurah yang menggiurkan…”

2. Pinggang yang ramping – ‘…bentuk tubuh jam pasir memang menjadi idaman wanita. Sejak berabad dahulu hingga kini, wanita berusaha keras untuk memiliki bentuk pinggang dengan MEMAKAI KORSET, diet ketat hinggalah pembedahan plastik…’

3. Punggung yang bulat – ‘…ada yang kata punggung besar memudahkan wanita untuk bersalin dan mantap ketika melakukan seks bersama suami…”

4. Perut kempis – ‘…perut kempis menandakan wanita pandai merawat diri dan menitikberatkan kesihatan dan kecantikan bentuk tubuhnya. Kalau perut buncit dan ‘berlipat-lipat’ tentu bukan pandangan yang indah buat suami saksikan kala kamu ‘bersama’…’

5. Leher jinjang – ‘..leher jinjang dianggap sebagai tanda kewanitaan yang sangat menggoda, membuat lelaki senang mencium dan menghiasinya dengan perhiasan. Juga mudah merangsang seksual wanita..’

6. Mulut yang sensual – ‘…lelaki menyukai wanita yang berbibir penuh dan sensual. Kerana dikhabarkan ketebalan bibir wanita adalah perlambangan bahagian intimnya. Kedua bahagian ini akan bereaksi dan dipenuhi aliran darah ketika dalam keadaan terangsang…’

7. Hidung yang mancung – ‘…struktur wajah nampak terletak…”

8. Mata galak – ‘…mata galak membuat lelaki rasa dilindungi..”

9. Wajah manis – “…wajah manis, dagu kecil, rahang yang cantik, tulang pipi tinggi, bibir penuh dan mata besar antara cirri-ciri kegemaran lelaki..”

10. Kaki yang panjang – “…ketika wanita menginjak dewasa, kaki mereka bertambah panjang. Jadi, kaki yang panjang menandakan kedewasaan wanita..’

occcayyyy..was discussing this article masa di dalam kereta dengan hubby. And guess what? When I quote item #1 to #4 he immediately replied “of which all could be achieved by wearing PB..” ahaks. I know I am Premium Beautiful believer, tak sangka pula he is tooOoo..but of course la kan, after all dia juga benefits from me wearing Premium Beautiful *wink*wink*

Oh but we did not agree on item #7 to #9 especially #9, first of all, semua ciri-ciri itu kira tubuh badan ke? Even though #6 boleh dipertikaikan, at least the explanation is acceptable, but the rest tu macam sesaje nak cukupkan angka 10 je kan.



and how lucky is miss Kim Kardashian for scoring 10 out of 10 from the list above. patut la fabulously famous. *ENVY* inhale...ketatkan waist nipper.

Saturday, 9 April 2011

Ilmu, Ilmu, Ilmu



Hane ingat lagi, 1st day hane join biz ni hari rabu, Adliza terus cakap "rabu malam ada kelas, jemput datang lah ye.." nama pun bukannya ada ilmu atau berdarah biz kan. So selagi ade peluang nak tambah ilmu biz, FREE OF CHARGE pula tu, pergi je la..lg pun kan KNOWLEDGE IS POWER..!







Iyela..nak jadi engineer pun kena tinggalkan family sampai 5 tahun belajar oversea, then nk buat kerja engineer pun macam-macam course kena pergi. Belum lagi hands-on job yang kena buat untuk develop skill.


Ade la 5x pusing-pusing dekat bulatan batu caves tu, setiap kali masuk ke selayang, adoiii, sampai lambat, kena duduk kt tangga luar je masa tu. Duduk la kat tangga sambil dengar kelas sambil bau kasut-selipar kat luar tu dengan Adliza...lol.


Frankly,tak ingat pun sape CDM dan tajuk pada hari itu. Tapi...yang paling hane ingat, masa nak balik Adliza cakap "Terima kasih datang kelas" huh?? Apa yang nak terima kasihnya kan? kan kelas tu for my own good? (eventho mcm tak belajar ape pun aritu,hahaha)


So dengan blanknya, hane tanya je la "kenapa nak thank you pula?" and she replied "i memang thankful sangat if biz partner datang kelas" and i was like occcay...wutever~ lol


But looking back, now i really understood why Adliza sungguh-sungguh cakap thank you that night.



Tanpa ilmu, tanpa bimbingan, then tak rapat pula dengan leaders, Hane pasti tak dapat jual 1 set PB pun, pasti tak dapat nak kembangkan pasaran. Bila sale and sponsor takde, i will not see the income. Hasilnya? Pasti cepat melatah dan cepat lemah semangat. Alasan pula mula menggunung.



TAPI.... pergi kelas sahaja tanpa tindakan tak jalan juga ye. Or bukan la kata kalau tak datang kelas tidak akan berjaya. Utilize your leader. Siapa yang "get the biz" memang pegang kepada formula ini



ILMU + BERTINDAK + RUJUK = SUCCESS







Alhamdulillah, i took the exit to success.

Wednesday, 6 April 2011

Hong Kong, here we come..!!

Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran kepada Allah. Dengan izinnya, Hane telah berjaya EXCEED target diri sendiri untuk qualified 5-star all inclusive travel package to Hong Kong.


Iyela, kira baru sangat lagi in the biz kan, so target aritu nak bawa 3 biz partners sahaja la ke Hong Kong. Empat tickets sahaja la kan termasuk untuk diri sendiri. Tapi….dapat bawa 5 biz partners yang lain. 6 tickets in total..weeee~


Hane qualified 2 tickets which automatically go to my dearest hubby la…hadiah birthday cum thank you gift. Etho only my biz sleeping partner (and in real life too ;p) without his support and sense of humour, it’ll be challenging for me to make my mark in the biz. And this is the guy yang sangat skeptical with network marketing plan, but obviously not anymore, duh’aa. see the income and travel package la kan..hehe


Congratulations to my dearest excellent biz partners juga..


1) Dewi - 2 tickets *wooot*wooot*


2) Wafa


3) Alin


Those yang ter-missed Hong Kong, package VENICE menanti. Oohhh, u dont want to miss Venice, what a beautiful + romantic place. I know, been there but have not done these --> Naik gondola, stay in 5 star hotel, fine dining and shopppping


SO, let’s GEAR UP....Jom naik Gondola..