Wednesday, 22 December 2010

Sunday, 12 December 2010

Hane Premium Beautiful Testimonial

OK, at first I am nervous. Sebab apa? My husband is coming home. Ahaks. Macam mula-mula bercinta, nak jumpa mesti la nervous kan. Dah la dia bawa banyak prezzies for me dari sana..!

Luckily, I pun ade suprised juga..

 He IS NOT coming home to




Euwee... Yes that's me..memang teruk my skin problem. OILY SKIN, OPEN PORES and CLOGGED SKIN and JERAWAT BATU tak ingat ok

But he IS coming home to 
*
*
*
*
*
*


Muchhhhhhh bettttter improvement, kan? kan?

And he IS NOT coming home to wife dia with belly aka perut buncit and with love handle..u know, lemak di tepi perut tu



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Tapi...wife dia sudah bertukar, tanpa tukar wife...(??)



SLIMMER & SEXIER BODY SHAPE (yes, self-proclaimed but u can see why ;))

(Note: Ya, saya ade 2 baju sama design tapi berlainan warna. Sila dapatkan sweater itu di MNG :))

All the transformation tu, after Hane pakai Premium Beautiful 2 minggu sahaja tau.



And, actually sangatttt malu nak letak pics before tu (pics after tak malu sangat, hehe) but nak tunjukkan the magic of PB ni to those yang dah nak beli dah, tapi nak tungggggggguuuuu lagi. Sangat sayang kalau missed out Premium Beautiful promo ini.


So, hurrrrrrrry.....!!!!


Contact me to get your Premium Beautiful promo set.


Saving up to RM800 ok. 

Hane Hassan
 hanehas@gmail.com / 019 6210521

Saturday, 11 December 2010

Premium Beautiful Promo...Last Call

NOW CONFIRM...!!



PB EVER PROMOTION WILL END



31st DECEMBER 2010



Saving up to RM800 tau...




Sangat rugi if missed out promo ni




Contact me now to get your PB promo set



hanehassan@yahoo.co.uk



019 6210521



HURRY...!!!!

Thursday, 9 December 2010

My PB Biz

Alhamdulillah.....

Rezeki di hujung tahun...

SHOPPING MONEY...yeay..

OK, OK..kena save juga..but gleee, at last ade extra money to save...!!!


My income TRIPLE in a month...!!!

Total income jadi 5 FIGURES

Already looking forward next month paycheque

Alhamdulillah, and terima kasih to all my biz partner and group

and tak dilupakan my dearest husband yg support wife dia buat biz Premium Beauiful ni.

But husband pun happy, wife dia happy dapat shopping tanpa berhutang..!!

dan itu my target..

KEBEBASAN BERBELANJA & KEBEBASAN MASA

kebebasan masa akan datang,

I will still continue to serve my company hinggalah habis the required tenure.

Jadi short term target

No 1. Clearkan credit card #1 & #2

No 2. Reward myself...hehehehehehe


(OK, maybe not Chanel yet, but it is one of my wishlist..!!)

No 3. Start SAVING, malu OK dah 4 tahun bekerja engineer but saving Na-Da..!!!


Note: Stop making excuses. Jom kita improve our health and our quality of life through

PREMIUM BEAUTIFUL...!!

email me at hanehas@gmail.com

or call me at 019 6210521

Wednesday, 8 December 2010

My LV Totally

30th July 2010, Friday: I landed at Heathrow, 5pm-ish.

31st July 2010, Sat: Cakap kat husband nak pegi “jalan-jalan” Bond Street…ahaks. He bought me LV Totally yea..!

1st Aug – 6th Aug 2010: Vacationing at Prague and Amsterdam
Haruslah bawa handbag baru kan pergi jalan-jalan… hehehe

(I’m not the type yang simpan handbag dalam laci.suka tukar-tukar handbag)

And dengan confidentnya tak bawa second handbag.. pakai pula baju hitam yang baru beli…

BIG MISTAKE..!!

 

(oh! Bulat nya kami. Note: this is pre-PB hehe)

Just arrived at Prague Airport..Ooohh..the bag was only 1 day old, so bright and cantik and I stain it with black jumper…huhu sorrryyy LV II.

So…there are stain at handle and canvas due to rubbing effect. Huwaaa…tengah-tengah holiday siap boleh google on how to erase the stain. Guess what is the tips?

ERASER…ahaha


 Ahaks..siap pegi cari stationeries store kat Amsterdam… tak sempat sampai rumah, atas tram dah cuba try test  the eraser tips. It works..! u just use the eraser to erase the stain.

 
 “tengok awak, hilangkan??..”

Ya, husband saya dengan setianya (ke pasrah?) tengok wife die stain the handbag he just bought and tried to rectify it.

 That’s all folks.

Tuesday, 7 December 2010

Trip to Arzu

Shopping at Arzu, KLCC.
(not fan of Arzu Mid Valley, barang and service kurengggg)

So i bought these


And suddenly got FREE umbrella...!!!! Ahaha, free items make me happy.

Sunday, 5 December 2010

December...Whats Coming My Way

My dearest husband…

(after 6 months in UK..)


AND OF COURSE...

THE JOY HE'LL BRING STRAIGHT FROM BOND STREET.....

Just sneak preview dulu ye sebab barang tak dapat kat tangan lagi...

item #1


item #2


Christmas comes early for me this year...!!!!

Wednesday, 1 December 2010

The Lesser of Two Evils

Case 1:
husband aku tak kesahhhhhh hane....aku dah naik puluh puluh kg dia kata dia sayang aku jugak. Malam-malam aku takde enerygy nak layan dia, atau selalu moody sebab hormon tak stabil,dia saaaabar je..mmg understanding la husband aku tu.

Case 2:
husband aku dah start komplen aku tak berhias utk dia, then badan dah naik.. Bila dia tegur pasal kulit aku yang berjerawat tak henti-henti ni, maaaaaluunya..tapi bila aku cakap nak beli lipstick, "membazir" nak facial, "tak payah" Nak diet, "sape nak temankan abang makan?" hmmmmmm...

So ladies, how? I believe that we must take care of ourself first to take care of others..!!

Macam pesanan dalam flight
"sila pakaikan topeng oksigen kepada diri anda sebelum membantu yang lain"

Thursday, 25 November 2010

Dior Makeover

Thanx to my BFF, lina..both of us qualify for free Dior makeover and photoshoot plus 1 x 5R & 1 x A4 photo printout.

Ini hasil make up and posing


Tak rugi beli lipstick Dior 446 Diosera. To qualify, u need to buy a perfume. Lina actually the one buying the Dior Cherie BB perfume. In a way,she's treating me to this makeover. Love u babe. Ini gambar Lina yang hot & sweet. Droooool~

Tuesday, 23 November 2010

Eat, Live, Laugh


Had a greaattt weekend in Alor Setar. Not my hometown, but my husband side. Saya mewakilkan satu family dia yang not available.

Datang sorang, duduk pula kt rumah yang kenduri. Memang asyik kena makan la. Setiap time makan kena makan and semua kena rasa. Part minum pagi, petang, makan & minum masa sedara mara datang takyah cakaplah.

3 hari pesta makan. Buat keje nya sket je. Iyela,zaman orang katering and door gifts pun tempah kan.

Balik kl, agak pasrah. Mula-mula nak tunggu sehari dua baru timbang balik tapi..... Nak tau juga berapa banyak naik,senang nak target turun. Dup dap dup dap juga ni. Hmm.. Naik je la,

Normally, my weekend eating fiesta will definitely gain me 2-3 kgs. Dah standby la 2.5 kgs naik...

Nervous nya nak timbang. Prepared mentally. Step on the scale.... Huh?
Betul ke? Turun balik, tap the scale, naik balik... Waaaa, naik 0.3kg sahaja...!!! Siap fikir, ooh ni kalau pegi toilet sekali leh settle berat ni..ahaks

Alhamdulillah. Nampaknya, my metabolism is not as fuc*ed up as before. Gembira nya rasa dapat join family gathering aka makan-makan sessions. Tak perlu bawa berbotol-botol meal replacement and control portion macam nak gila. Best-best..!!

Wednesday, 17 November 2010

Period Pain Story...UPDATES


My period came yesterday. On a scale of 0 to 10, with 10 being the most painful, the one i've suffering, this period pain scale is rated 2.

OK, bukan 0 tapi...

> Hane boleh bekerja tanpa makan ubat langsung..!! Selama ni telan at least 6 panadol menstrual in 4 hours ok

> Tak payah mc, or tidur di surau untuk tahan sakit....siap dengan cergasnya boleh attend meeting and jumpa client

> Tidak tercari-cari hot water bottle or botol mineral untuk letak air panas untuk tuam perut...tiada kes kulit terkena air panas..tapi tak sempat nak try taktik seterika yang my friend ajar... Haha

> if u notice, i'm 6 days early this month, but my cycle day is too long than a normal cycle should be, 43 days. So i guess this is good news la. Restructuring period cycle.. Cewah..haha

Above all, Hane hanya pakai Premium Beautiful ini less than 2 weeks. Hane tak nak panggil period pain pun, more to very mild cramp. Alhamdulillah.

Saturday, 13 November 2010

Husband Satisfaction Guarantee

These past few days,my husband asyik puji my new body shape. Oh a lil intro, currently, we are on long distance relationship. Dia ade posting di UK for 6 months.

So back to the story, while he's away, Hane pun start la diet bagai nak rak. Itu yang sampai beli Herbalife for 6 months consumption. But the results not so impressive.

Posting 3 weeks kat Miri, siap exercise semua. Hubby sampai cakap "jangan kurus sangat, nanti shape tak lawa"

Adoi.. Nak fikir turunkan berat badan, nak fikir jaga shape badan. And the sad thing is berat nya tak turun pun. Gerammmmm...!!!!!

But Alhamdulillah, lepas pakai PB ni, berat start turun, body re-shaping rak payah cakap la. The transformation is instantaneous. So, beberapa hari ini asyik enjoy husband puji my body shape followed by ayat-ayat yang kurang sesuai di sini. Hehe.

Siap tanya "apa rahsianya....." hahahaha..tapi so far dia masih tak tahu ini semua dengan pertolongan PB. Saja taknak beritahu, just to keep some mysterious-ness in the relationship.

OK, thats all for now. Heard that PB also do wonders in EhemEhem section. I'll take my husband testimonial once he's back :p

Ta-Ta

Those interested for further Premium Beautiful inquiries, please do not hesitate to contact me. I am one happy customer..!!

hanehassan@yahoo.co.uk

OR

019 621 0521

Wednesday, 10 November 2010

Lose 4kgs in 5 days

OhhhEmMmmmGeeeee

I've lost 4kgs in 5 days just by wearing PB. Start before the deepavali long weekend followed by training aka foodie sessions at Renaissance tapi bila timbang pagi tadi. 4kg tu calculate balik bmi, turun 2 index ok. dari obese boleh jadi normal.

Tersenyum ear to ear. Makan herbalife and jus mate and RxLite pun tak jadi mcm ini. Naik lagi ade la...

And no need to worry about losing body shape. Ramai dah puji my body shape ni. Terima kasih kerana sudi memuji.

Oooohhh excited-excited. Next week no training aka food sessions, bolehla nak lose weight lagi banyak. Amin.

Tuesday, 9 November 2010

4 days of training

FOUR days of glorious food sessions at Renaissance, KL. *sigh* camaner plan nak kurus ni?? Badan Hane dah la ya amat sensitive dengan food. My company training also known as "a series of tea break interrupted by lesson" haha. Mana tak nyer, breakfast, morning tea break, lunch, noon tea break.

Hard to say NO especially to the delicious food here. Semua nak rasa serba sedikit.

Dear metabolism,
please work extra-extra harder....!!!

Sunday, 7 November 2010

Period Pain Story

Tak sabar pula nak tunggu my next period. Sebab salah satu benefit PB adalah menghilangkan period pain aka senggugut? Sengugut?

Sebab setiap kali period, pada hari pertama Hane akan mengerekot makan panadol dan tido untuk selama 1 hari. Oohh, luckily most of the time, my 1st day of period jatuh hari cuti. Takdela MC setiap bulan. Tapi....masih sakit ya amat setiap bulan. Melepek sahaja.

Ooh.. Maybe i should share what i have taken/done in attempt to resolve this issue

> berbekam - semasa proses berbekam ni tak sakit tapi selepas itu agak rase ngilu-ngilu terutama masa nak mandi. Iyela, kan kena toreh juga kulit ni kan. Orang bekam tu concentrate kat atas pinggul di belakang. Hasilnya? Hmm, biasala orang akan kata buat sekali takkan nak nampak effectnya, tapi masa promotion kata buat sekalidah nampak effectnya. Err kesimpulannya, darah kotor mmg banyak keluar, i saw it myself. Darah hitam likat (apparently sign that darah kotor). Tapi kesan kepada kurangkan/hilangkan period pain boleh diragui (mungkin sebab saya buat sekali je)

> Moxa treatment. Sila google untuk details on Moxa treatment ye. Hane bought the 1st package consisting of 8 treatments. Agak berkesan dan agak mahal juga. Treatment tu 1/2 jam sahaja. Mahal sebab guna Rose oil brand Alqvmia. Agak berkesan sebab still sakit but i can eat panadol and walked around. Tapi memang kena buat seminggu sekali. Hane continue with second package, tapi sebab work requirement, tak dapatlah nak buat setiap minggu... Hmm jadinya, tak jadi la. Kembali mengerekot di katil. Rasa rugi sangat sebab dah la treatment ni untuk period pain tapi itu pun tak dapat solved juga.. Sampai bila la pula every week nak pergi treatment dan sampai bape banyak package baru dapat treat my period pain?

> dengan Moxa Treatment, Hane introduced to Alqvmia Cleopatra Oil. Untuk at home treatment. Function? Sila Google lagi sekali, hehe. Tapi, Hane disyorkan pakai untuk stabilkan hormon, hilangkan period pain. The instruction is to focus rubbing atas pinggul kat belakang. Sama macam berbekam tadi, rupanya kawasan tu represent atau directly to rahim kita. So siang malam after mandi dok menyapu dan menggosok Cleopatra Oil itu. Yes, ada sedikit perubahan terhadap tahap sakit period pain tapi rase tidak berbaloi dengan usaha. Again, semua usaha ini untuk 1 masalah. Aduhai...penat la juga

> all the detox drink from kinohimitsu an bioxil pun dah pernah try. When i say try bukan seminggu ok. My try usually selama minimum 2 bulan. Takde nampak major improvement pun. Iyela, badan dah tepu dengan toksik, mane nak jalannya sume-sume ni. Toksin nyer tak buang lagi.

> Masa study di UK boarding school, my nurse ade suggest "to have sex more frequently.." ahaks gila apa. Nak kena tembak dengan Ayah?? Tapi cakap dekat nurse "i dont practise sex before marriage.." then, bila dah kahwin, sama la nervous macam ni, tertunggu-tunggu juga period. Bila period datang, hmmmm...melepek juga. My husband pun dissapointed tak dapat nak tolong. Kelakarla juga.

Adoi...Hane yang baca pun penat dengan segala MASA DAN RM yang terbuang ni. Apelagi yang dah try? DN'Hans dah cuba try test juga. Hmmm, hopefully PB ini bukan indah khabar dari rupa la kan.

Semoga PB dengan izin Allah akan dapat menolong menghilangkan period pain yang audah dialami selama 11 tahun ini. Amin.

I'll keep you posted

Ta-Ta

Saturday, 6 November 2010

Toxin.... Yucky

Saya sudah di"warned" kalau badan banyak toksin, basuhan air PB nanti akan berwarna keruh. I'm expecting some not very clear water la since my body is not healthy. How do i know??

Hmmm...dah banyak kali sangat kena sound dengan my dermatologist, sebab dia pelik why my skin asyik block sana sini. Treatment dah ambil yang beratus-ratus per session. Frequency 2 times per month. But my skin improvement is just marginal. And if i'm outstation, "badan you banyak toksin la amoi..." is the frequent consultation by the other dermatologist sampai la ke tukang urut. Tukang urut can see the my backacne of course. Later i'll story pasal my backacne ok. So when i go to new place for face or body treatment kinda already expecting that comment.

Untuk masalah ini, i have tried berbekam - abes calar balar belakangku + consume Melilea - lepas 1 bottle berhenti, penat minum air rumput ni + detox drink yang macam-macam brand tu, most are too sweet, pening kepala + segala jenis urut la kat spa + herbal sauna sampai pening-pening nak drive balik rumah. Sesetengah berkesan tapi semua tak boleh dijadikan amalan harian (at least for me la..sape yang boleh tak jemu minum detox drink hari-hari atau ade masa nak pergi berurut or sauna hari-hari, silakan lah)

So, kembali kepada cerita air basuhan PB tu, MasyaAllah.. Terkejut betul..! Ingatkan mata rabun ke, pasang lampu dalam bilik air yang terang. Bagaikan sudah terang disuluh spotlight. Panggil la Emak, mak cakap "macam air kopi.." waaaaa...kejam nya ibuku.

On the plus side, at least dapat tengok the good effect of wearing PB. Ini yang lagi semangat nak pakai ni.

Oh, ade gambar air basuhan tu ye dibawah ni. Kalau baru lepas makan atau baru nak makan, tunggu la jap nanti.

*
*
*
*
*
*
*



Mulberry.....NOT




Going to LCCT. Belikan emak handbag ni during my trip to London this year. Nampak macam Mulberry Bayswater kan?? Haha. I bought it at Clark's.

Biasala pinjam barang-barang Emak. Sharing is caring.

Friday, 5 November 2010

One cup size up in 2 days

I'm a believer...!!

Just because once i started wearing PB which is like 2 days ago, my back fat is gone.. GONE! happy nya..! You know la betapa buruknya back fat shown thru your clothes kan, actually all misplaced fat is disgusting. Hehe. Happpyyyyy...!!

But most importantly, the fat has nicely distributed to my breast *shy-shy* The sisters are fuller and firmer. Thank you kak Ad for getting me the right size. Memang sangat penting measurement and expertise bila beli PB ni. Dah spent that amount of money if the size is not right, hmmm amatla sayang

I'll keep u girls posted on my progress